Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Νέες κυκλοφορίες 23-07-08!



Αρκετά πλούσια αυτή η βδομάδα με το Invincible #51 στο προσκήνιο και την νέα σειρά του Mark Millar.Eπίσης το Uncanny Xmen έφτασε τον αριθμό 500 και γιορτάζει με ένα διπλό τεύχος αλλά περισσότερα μετά το λινκ.


Ξεκινάω από τον καλύτερο μάλλον τίτλο της εβδομάδας, το Invincible #51 των Robert Kirkman και Ryan Oatley. Βλέπουμε πως ο ήρωάς μας βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Νέα στολή όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο, επιστροφή στην παλιά βάση, τον μικρό αδερφό του για sidekick δίνοντας έτσι και μια πρωτοτυπία στο όλο θέμα hero-sidekick και μια απειλή από το παρελθόν. Πολλά πράγματα μαζεμένα και ακόμη περισσότερα από όσα έχω γράψει. Το καλό είναι πως όλα αυτά θα βρουν κάπου την θέση τους στο μέλλον, ο Kirkman σε αυτόν τον τίτλο φροντίζει για όλα και δίνει μια φρεσκάδα που θα έπρεπε να έχει ο Spider Man της Μarvel και δεν την έχει εδώ και πολύ καιρό. Μust read title!

Στην νέα σειρά του Mark Millar σε σκίτσο Tony Harris με όνομα War Heroes βλέπουμε πως μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε αμερικάνικο έδαφος ωθεί την κυβέρνηση εκτός από αλλεπάλληλους πολέμους να δημιουργήσει μια στρατιώτες με υπερδυνάμεις για να κάνει την δουλειά της πιο εύκολα με λόγα λόγια. Επιφυλλάσομαι στο να εκφέρω άποψη από το πρώτο τεύχος αλλά αν σκεφτώ το Ultimates 2 και το Civil War τότε με βλέπω να χρησιμοποιώ την ατάκα "Μark Millar Licks Goat" του Nextwave.

Το Star Wars: Knights of the Old Republic είναι εδώ και καιρό ο καλύτερος Star Wars τίτλος και ένας αρκετά καλό τίτλος όπως να'ναι. Διαδραματίζεται κάποια χρόνια πριν τα γεγονότα του 1ου video game με το ίδιο όνομα και ενώ δεν βασίζεται στην υπόθεσή του χρησιμοποιεί αρκετά στοιχεία από αυτό. Επιγραμματικά ο ήρωας μας είναι ο Zayne Carrick ένας Jedi Padawan που κατηγορείται άδικα για τον φόνο των συμμαθητών του και κυνηγιέται ανελέητα σε μια σειρά που θυμίζει αρκετά το τηλεοπτικό Farscape. Στο τεύχος #31 λοιπόν δεν γίνεται κάτι συνταρακτικό εκτός του ότι ενώ ο Ζayne ξεφεύγει φαινομενικά εύκολα από τα δίχτυα των Republic Forces πάει και τα κάνει θάλασσα αλλού, τέτοιος γκαφατζής που είναι.

Στο Robin #175 έχουμε μια ιστορία στην οποία ο Robin διηγείται στην προσφάτως "νεκρανεστημένη" Spoiler μια περιπέτεια από την περίοδο που ο Bats είχε πάρει ρεπό από την Gotham και έτρεχε πέρα δώθε στον κόσμο σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Το συμπέρασμά του στο τέλος είναι στο ίδιο κλίμα που υπάρχει αυτήν την στιγμή σε όλο το RIP storyline κάτι όμως που αναμένω να αλλάξει στα επόμενα τεύχη γιατί ποιος ξέρει τι άλλο μας ετοιμάζει ο Grant Morisson.

Aφήνω για το τέλος το Uncanny X-men #500. Σαν τεύχος είναι OK αλλά ο Brubaker ξεκίνησε με μεγάλες ελπίδες σε αυτόν τον τίτλο και δεν κατόρθωσε να τον βγάλει από την μετριότητα που τον είχε ρίξει ο Chris Claremont . Damn, κανείς δεν πρέπει να δίνει δουλεια σε Claremont και Byrne πια... Δεν είναι εύκολο να αναστήσεις ότι πιάνουν αυτοί οι δυο.



2 σχόλια:

Mirela είπε...

Bρήκα την αλλαγή ύφους στο Uncanny #500 πολύ αναζωογονητική!

Είναι το οτι άλλαξαν περιβάλλον οι X-Men και μοιάζουν πιο ξένοιαστοι?
Να'ναι η προσθήκη του Matt Fraction στα συγγραφικά καθήκοντα?
Με έκανε να περιμένω με ανυπομονησία τα επόμενα τεύχη πάντως...!

Το Invincible τα πάει πολύ καλά τελευταία αλλά και πάλι δεν μου βγάζει απο το μυαλό αυτό το feeling οτι ο Κirkman απλά κάνει set up όποιο καλό, κακό ή μέτριο subplot σκεφτεί τα οποία και εκτελεί διεκπαιρωτικά κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 5 τεύχη... κανείς απο τους χαρακτήρες δεν έχει ακόμα κάποιο τρομερό ενδιαφέρον και το όλο πράγμα μοιάζει με ένα κόμικ, φρέσκο μεν, που όμως προχωράει μηχανικά...δεν έχουμε πια τις εκπλήξεις που είχαμε τότε που ο Omni-Man αποκαλύφθηκε σαν κακός και δύσκολα πιστεύω θα τις ξαναβρούμε.

Τουλάχιστον διαβάζεται ευχάριστα!

Hellboy είπε...

Ελπίζω και γω πραγματικά κάτι να αλλάξει στο Uncanny X-men...