Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Νέες Κυκλοφορίες 17-09-08!



Τέλος εποχής, για το πιο σημαντικό έργο της τελευταίας δεκαετίας με πρωταγωνιστή τον Superman. Οι Grant Morrison, Frank Quietly και Jamie Grant πρέπει να είναι υπερήφανοι για την δική τους εκδοχή του Superman, σίγουρα την καλύτερη από την εποχή που ο Alan Moore έκανε την ανεπίσημη δική του στο Supreme.

Στο 12ο και τελευταίο τεύχος της σειράς All Star Superman ο Superman χρησιμοποιεί τις τελευταίες του δυνάμεις για να σώσει την Γη από τον Lex! Η έκπληξη είναι πως ο Morrison εδώ αντιστρέφει τους όρους για τους δυο αντιπάλους με τον Supes να νικά την ωμή δύναμη χάρις στην ευφυΐα του. Στο τέλος τον θάνατο του Supes φυσικά και δεν τον βλέπουμε, για να πλανάται το ερώτημα αν και πότε θα επιστρέψει σε αυτό το Elseworlds σύμπαν!

To σημαντικότερο επίτευγμα αυτής της σειράς όμως είναι το ότι δείχνει πως μπορούν να ειπωθούν καταπληκτικές ιστορίες για αυτόν τον σχεδόν άφθαρτο ήρωα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει τον στυλ του και να γίνει σκοτεινό όπως αυτό του Batman. Άραγε θα το πάρουν χαμπάρι οι αρμόδιοι ή μετά την επιτυχία του Dark Knight θα πάνε προς αυτό το μέρος κάτι που κατά την γνώμη μου θα αποτύχει παταγωδώς;

Στο Star Wars - Knights of the Old Republic #33, τον καλύτερο SW τίτλο αυτήν τη στιγμή οι συντελεστές εκπλήσσουν ευχάριστα! Ο υπέρ-κακός λοιπόν δεν είναι άλλος από έναν παλιό υπηρέτη ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να γίνει Jedi και έριξε τον φταίξιμο σε όλους τους άλλους. Επίσης το αφεντικό του είχε όλα τα καλά του κόσμου!Ήταν όμορφος, έξυπνος,πλούσιος. ικανός πολεμιστής και Jedi και έκλεβε την καρδιά της γυναίκας με την οποία ήταν ερωτευμένος. Χεχ, αυτό δεν το περιμένεις εύκολα πια, ο κακός να μην έχει πολλά ελαφρυντικά και ο πλούσιος αντίζηλος να είναι πραγματικά άξιος!

Το Sword #11 δεν έχει πολλή ουσία. Η μάχη μεταξύ της Dara και του Zakros είναι όμως αρκετά καλή. Έξυπνη και η χρήση του κλισέ στο οποίο αυτός που νομίζει πως έχει το πάνω χέρι παθαίνει μεγάλη ζημιά στην επόμενη σκηνή.

Διαβάζοντας το War Heroes #2 πρέπει να πω απλώς μακριά από το επόμενο... Ω, ναι μάλλον θα είναι μια μπούρδα που ο μοναδικός της σκοπός είναι να γίνει ταινία. O Millar και το Holywood πάλι... Η κατάντια να βγαίνουν comic απλώς για movie pitch. Που πάμε σύντροφοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: