Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Νέες Κυκλοφορίες 01-10-08!



Δεύτερη προσπάθεια για έναν τίτλο Top Ten δίχως τον Alan Moore. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Καλύτερο αλλά με ένα τρανταχτό μειονέκτημα το οποίο δεν το περίμενα.

Το Top Ten Season 2 συνεχίζει ακριβώς από κει που τέλειωσε η η κυρίως σειρά και είναι χρονολογικά σύγχρονο με το Smax. Στο σενάριο είναι ο Zander Cannon, σε σκίτσο και μελάνι ο Gene Ha και στο χρώμα ο Alex Sinclair. Η προηγούμενη προσπάθεια είχε γίνει με το Top Ten : Beyond the Farthest Precinct από τους Paul Di Filippo και Jerry Ordway με μετριότατα αποτελέσματα, κυρίως στο σεναριακό κομμάτι. Στο Season 2 όμως ο Zander Cannon που είχε γράψει αρκετούς τίτλους της ABC μαζί με τον Alan Moore τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά. Πιάνει το κλίμα των προηγουμένων και τον ρυθμό, παρουσιάζει νέους χαρακτήρες οι οποίοι έχουν ενδιαφέρον και αξιοποιεί όμορφα κάποιους παλιούς. Στο artwork όμως οι Ha και Sinclair τα έκαναν θάλασσα. Αδυνατώ να πω ποιου είναι το μεγαλύτερο φταίξιμο όμως έχει χαθεί η λεπτομέρεια και τα πάντα φαίνονται σαν να τα έχω βάψει εγώ στο photoshop και πιστέψτε με, δεν τα καταφέρνω καθόλου καλά.

Συνεχίζω φυσικά με το Batman #680! Ο Bats προδίδεται ακόμη μια φορά από κάποιον που δεν το περιμένει και γω αισθάνομαι λίγο χαζός γιατί δεν το είχα καταλάβει. Μαύρο - κόκκινο, μαύρο - κόκκινο, τι να σημαίνει άραγε. Την άλλη φορά πρέπει να το γράψει με μεγάλα μαύρα και κόκκινα γράμματα ο Morrison. Για τον Tony Daniels τα έχω πει άλλη φορά, είναι καλός αλλά όχι αρκετός. Ευρηματική η χρήση του μισητού Bat - Mite ως συνείδησης του Bats και επιστροφή του Damien και της Talia με καλές όμως προθέσεις. Για κάποιον λόγο όμως μου φάνηκε λιγάκι μικρό το τεύχος. Άντε τώρα έχω τεράστια αγωνία για το επόμενο.

Το Army@Love - The Art of War #3 είναι αρκετά αστείο, αρκετά σατιρικό αρκετά μπλεγμένο όπως και τα προηγούμενα τεύχη άλλωστε. Η ζήλια κυριαρχεί και η τεχνολογία άλλοτε είναι βάσανα ενώ άλλοτε σανίδα σωτηρίας! Ο Veitch την έχει άσχημα όμως αν δεν μιλήσει. Πιστεύω πως μετά το φτερό θα ακολουθήσει φάλαγγα...

Το House of Mystery #6 αρχίζει με την διήγηση μιας πειρατική ιστορίας βουτηγμένη στον έρωτα και στην προδοσία και συνεχίζει με τους "ενοίκους" του να προσπαθούν βασισμένοι σε αρχιτεκτονικά σχέδια της Fig να βρουν δίοδο διαφυγής. Θα τα καταφέρουν; Στο επόμενο τεύχος θα δούμε. Καλός τίτλος λοιπόν, καλή και η χρήση μέχρι τώρα της φόρμας ιστορία μέσα στην ιστορία. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.

Το Invincible #53 δεν μου πολυάρεσε. Ο Μark και η Eve είναι ερωτευμένοι από τα πρώτα τεύχη αλλά έβρισκαν πάντα εμπόδια και τώρα που τα φτιάξανε ο Kirkman μας παίζει καθυστερήσεις; Σε λίγο θα το παίξει Whedon και θα την σκοτώσει κιόλας αναγκάζοντάς με να μην ξαναδιαβάσω. Ύστερα έχουμε τον μικρό αδερφό που ξαφνικά την είδε γιος του πατέρα του και ανώτερος όλων με τον βλάκα τον Mark να μην μπορεί να του πει δυο σωστά λόγια. Ε, ρε DK2 Batman που του χρειάζεται! Δεν έχω συνηθίσει και τον νέο colorist...

Το Doktor Sleepless έχει φτάσει στο 9ο τεύχος! Warren Ellis στο σενάριο και Ivan Rodriguez στο σκίτσο σε μια σειρά που θυμίζει έντονα το Tranmetropolitan του πρώτου. Αναρχία και Λαβκραφτιανή μυθολογία σε έναν κόσμο στον οποίο η ηλεκτρονική επικοινωνία γίνεται μέσω εμφυτευμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Πολύ καλή σειρά μέχρι τώρα.

2 σχόλια:

Mirela είπε...

΄Λες να τη σκοτώσει την Eve o Kirkman?? Ικανό τον έχω, κάτι παρόμοιο έκανε και στο The Walking Dead για shock value και μόνο!

Πάντως το subplot με τον μικρό αδερφό έχει ενδιαφέρον... άλλωστε οι φασιστικές, απολυταρχικές καταβολές του πρωταγωνιστή (λόγω του πατέρα του) είναι και το όλο twist του κόμικ, που ειδάλλως θα ήταν άλλο ένα teen superhero book και μάλιστα της σείρας...

Hellboy είπε...

Δεν μου αρέσει καθόλου το subplot, ιδιαίτερα όπως είναι γραμμένο. Για να δούμε που θα το πάει.