Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Νέες κυκλοφορίες 15-10-08!



Επιτέλους εμφανίστηκε το 3o τεύχος του RASL το οποίο είναι η νέα δουλειά του Jeff Smith δημιουργού του Bone!

Αλλά καλύτερα να ξεκινήσω από το Fables #77 στο οποίο εμφανίζονται για πρώτη φορά οι ήρωες του Fritz Leiber, Fafhrd και Gray Mouser. Πολύ καλή ιδέα λοιπόν καθώς ο βάρβαρος και ο κλέφτης - βοηθός μάγου φίλος του ταιριάζουν πολύ στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις Homelands με τον κενό εξουσίας μετά την ήττα του Τζεπέτο. Eπίσης η Rose Red είναι μεγάλη τσούλα αν και αυτό ήταν γνωστό. Καημένε Boy Blue, πάλι μόνος έμεινες.

Το Astonishing Χ-Men #27 μάλλον είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Έχει πλάκα, μεγάλη πλάκα,φαρμακερές ατάκες και απ'ότι φαίνεται πηγαίνει και κάπου σεναριακά. Ο Ellis συνεχίζει καλά ότι του άφησε ο Whedon. To αστείο είναι πως ο ίδιος ο Whedon δεν φτάνει σε τέτοια επίπεδα στο κόμικ της Buffy. Το καλύτερο από τα comics που έχουν το Χ-Μen ως συνθετικό στον τίτλο τους. Βέβαια αν με ρωτήσετε αν θα προτιμούσα να το παράταγε όπως είναι ο Ellis και να έκανε το επόμενο Nextwave ναι θα έλεγα.

O Jeff Smith κάνει στροφή 180 μοιρών από το προηγούμενο έργο του, το δημοφιλές Bone. Ελπίζω αυτή η διαφοροποίηση να μην είναι αυτοσκοπός και την πάθει όπως ο τύπος που έπαιζε τον Χριστό στην έκδοση του Τζεφιρέλι. Έδώ έχουμε έναν ελαφρώς αντιπαθητικό ήρωα που μπορεί να ταξιδεύει χάρις σε μια παράξενη μηχανή σε παράλληλα σύμπαντα και έναν ακόμη πιο αντιπαθητικό κακό που μου θυμίζει τον Iγκουάνα των Trillo και Mandrafina . Βάζουμε και λιγάκι Nikola Tesla καθώς και μερικά κλεμμένα έργα τέχνης και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον!

To Conan the Cimmerian #4 είναι αρκετά ενδιαφέρον ενώ φαίνεται να πετυχαίνει η συνταγή στην οποία τις ιστορίες του Conan τις βλέπουμε μέσω του artwork του Tomas Giorello και τις αναμνήσεις-διηγήσεις του παππού του Conan, Connacht μέσω του artwork του Richard Corben. Zόμπι δαίμονες και λυκάνθρωποι από την μία, διεφθαρμένο ιερατείο από την άλλη με αρκετή βία όπως πρέπει σε ένα comic με ήρωα τον Conan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: