Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Νέες Κυκλοφορίες 29-01-09!


Αρκετά καλά τελειώνει ο πρώτος μήνας του 2009. Καλοί τίτλοι, νέοι και παλιοί και μέσα σε όλα αυτά ο επίλογος του Final Crisis.

Θα αρχίσω όμως από το Ultimate Spiderman #130 που αποτελεί κομμάτι του μεγάλου γεγονότος του Ultimate Universe που λέγεται Ultimatum. Ο Magneto θέλει να αντιστρέψει τους μαγνητικούς πόλους πράγμα το οποίο θα καταστρέψει τον ανθρωπινό πολιτισμό! Οι πρώτες καταστροφές συμβαίνουν οπότε ο Spidey και η παρέα του προσπαθούν να το παίξουν διασώστες. Λίγη ουσία, υπέροχο artwork από τον Stuart Immonen.

To Emo B.P.R.D με το όνομα The Umbrella Academy γίνεται όλο και καλύτερο. Εντάξει, το υπέροχο artwork των Gabriel Ba και Dave Stewart το είχε πάντα. Στο 3ο τεύχος όμως ο rock star συγγραφέας Gerard Way διηγείται με πολύ μεγάλη επιτυχία την πραγματική ιστορία του No 5 και χρησιμοποιεί τα ταξίδια στο χρόνο χωρίς να χάνει την μπάλα ενώ δίνει εξήγηση γιατί το δεύτερο volume έχει τον υπότιτλο Dallas.

Πάμε στο Echo #9 του Terry Moore. Decompressed storytelling, πολλά σημαδιακά όνειρα και cool ατάκες από την πράκτορα Raven... Yeah, she's definitely a dyke... Όχι ότι χαλά κανέναν αυτό αλλά θα έχει πλάκα να δούμε ποια θα είναι η δυναμική που θα υπάρξει στην συνέχεια μεταξύ αυτής και του ζεύγους των φυγάδων.

Στο Jack of Fables #30 όλα τα στοιχήματα πάνε περίπατο και ο Jack νιώθει για ένα τεύχος όπως και εμείς πως είναι κομπάρσος. Το δηλώνει κιόλας. Για να δούμε την τελική αναμέτρηση στο επόμενο τεύχος ώστε να πάμε σε πιο διασκεδαστικές περιπέτειες.

Στο Batman #685 η Catwoman χρησιμοποιεί και ταυτόγχρονα βασανίζει τον Hush ο οποίος έχει την φάτσα του Bruce Wayne στα τελευταία τεύχη. Καλοκουρδισμένο το σχέδιό της, με ίσες ποσότητες καλών και κακών πράξεων σε ένα καλό τεύχος από τους Paul Dini και Dustin Nguyen.


Έβδομο και τελευταίο τεύχος του Final Crisis! Ο Darkseid είναι στα τελευταία αλλά πεθαίνοντας ίσως πάρει και τον υπόλοιπο κόσμο μαζί του. Ευτυχώς που οι ήρωες έχουν διαφορετικά σχέδια και καταφέρνουν τελικά να σώσουν τον κόσμο υπερνικώντας και άλλες δυσκολίες εκτός από αυτές με τις οποίες τους έφερε αντιμέτωπους ο Darkseid. Καλός επίλογος για μια καλή σειρά έτη φωτός αντιστοίχων παρόμοιου είδους. Η τελευταία σκηνή είναι κλείσιμο ματιού γι'αυτούς που γνωρίζουν τους άγραφους κανόνες των comics αλλά και γι'αυτούς που γνώριζαν που αλλού έχει γίνει χρήση των omega beams σε comics της DC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: