Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Nέες Κυκλοφορίες 04-03-09!



Αρκετά πλούσια αυτή η εβδομάδα, με το Hellboy να έχει πάλι την τιμητική του, την Buffy να τα καταφέρνει λίγο καλύτερα από το προηγούμενο τεύχος και το Echo να σταματά σε cliffhanger.

Στο Hellboy - The Wild Hunt #4 ο ήρωας του τίτλου όπως φαίνεται και μέσα από αρκετά flash backs έχει χάσει τον προσανατολισμό του. Δεν ξέρει για ποιον σκοπό ζει, έχει χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αντιδρά πιο βίαια και απερίσκεπτα απ'ότι συνήθως πράγμα που δεν φάνταζε δυνατό. Δεν προχωρά πολύ η πλοκή. Φαντάζομαι πως θα υπάρξουν περισσότερες αποκαλύψεις στο επόμενο τεύχος. Υπάρχει και μια μικρότερη ιστοριούλα στο τέλος του τεύχους, στην οποία η Baba Yaga πληρώνει την απόλυτη κακία της!

Στο Echo #10 η πράκτορας Ivy Raven αναζητά την αλήθεια που δεν της έχουν πει αυτοί που την προσέλαβαν για να γίνει πιο ουσιαστική στην δουλειά της. Μαθαίνοντας τελικά κάποια πράγματα προσπαθεί να πείσει την Julie να παραδοθεί για το καλό της αλλά και για το καλό αυτών που την περιβάλλουν και είναι αρκετά πειστική. Ο μυστηριώδης όμως τύπος που κυνηγά την Julie την προλαβαίνει. Για να δούμε τώρα την δεύτερη αν θυμάμαι καλά μονομαχία μεταξύ των δυο αυτών κατόχων κομματιών της στολής. Και πόσα πράγματα κρατάνε μυστικά οι επικεφαλής του HeNRI.

Ας περάσουμε όμως στην Buffy. Καλύτερο τεύχος το 23ο από τα προηγούμενα αλλά πόσο καλό τελικά; Μάλλον μέτριο. Διασκεδαστικό το πρώτος μέρος, ιδιαίτερα με τον μονόλογο του Andrew που θα μιλήσει στην καρδιά κάθε geek. Διάβολε, μήπως είναι θλιβερό που ήξερα για όλα όσα μιλούσε; Δεν με νοιάζει, ρε. Το δεύτερο μέρος, στο οποίο υποτίθεται πως ήταν το ζουμί ήταν λίγο κλισέ και τόνιζε πως κάτι δεν πάει καλά εκεί, στο Whedon-μυαλό, όταν αυτό σκεφτόταν τους κεντρικούς άξονες της 8ης σεζόν. Αχ, ελπίζω η επιστροφή της Faith και του Giles να είναι καλή γιατί με βλέπω να γκρινιάζω τόσο σε σημείο που να σχολιάζω την ερμηνευτική ικανότητα της Dushku στο comic...

Το House of Mystery έφτασε στο 11ο τεύχος και ο Peter ο πατέρας της Fig συνεχίζει να δίνει εξηγήσεις για το μυστηριώδες σπίτι. Αν βέβαια οι εξηγήσεις του δεν ρίχνουν περισσότερο φως για το σπίτι ο ίδιος λειτουργεί σαν καταλύτης ώστε να προχωρήσει η πλοκή και συγκεκριμένα το κομμάτι που αφορά τον Peter. Καλό ήταν άσχετα αν έχει περάσει ο ενθουσιασμός μου με αυτόν τον τίτλο.

Tέλος κυκλοφορεί από την DDP το I Am Legion, μίνι σειρά 8 τευχών των Fabien Nury και John Cassaday που είχε βγει για πρώτη φορά από την Les Humanoïdes Associés με τίτλο Je suis légion και μορφή τριλογίας. Αξίζει και όχι μόνο για το artwork του Cassaday.

Δεν υπάρχουν σχόλια: