Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Κυκλοφορίες 03-06-09



Κάλιο αργά παρά ποτέ η δημοσίευση αυτή αλλά έπεσαν πολλά μαζεμένα. Εκλογές και άλλα πιο σημαντικά και προσωπικά.

To πολυαναμενόμενο Batman and Robin #1 έφτασε. Οι Morrison και Quitely καλούνται να διηγηθούν τις περιπέτειες των νέων Batman και Robin, Dick Grayson και Damian Wayne αντίστοιχα. Ο πρώτος σιγά σιγά συνειδητοποιεί το βαρύ φορτίο που έχει στους ώμους του. Ο δεύτερος, ο κακομαθημένος πιτσιρικάς, νιώθει πως ακόμα και τώρα θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο του Batman. τόσο σίγουρος είναι για τον εαυτό του. Εμείς καλούμαστε να παρακολουθήσουμε την ανάπτυξη αυτών των χαρακτήρων καθώς αναλαμβάνουν τους νέους ρόλους τους. O Morrison γράφει νέους απ'ότι φαίνεται αντιπάλους και ίσως χρησιμοποιήσει και πιθο παλιούς με διαφορετικούς τρόπους ενώ o Quitely παραδίδει μαθήματα εικονογράφησης. Μάλιστα ενσωματώνει τα ηχητικά εφέ μέσα στην εικόνα κάτι που δένει χωρίς να φαίνεται γελοίο. Το μέλλον αυτής της σειράς φαίνεται λαμπρό και μακάρι να είναι ακόμα και με τους άλλους σχεδιαστές πέραν του Quitely.

Τέλος για το Seaguy - Slaves of Mickey Eye με το 3o τεύχος. Αρκετά σατιρικό, πάρα πολύ παράξενο αλλά τελικά πολύ αγαπησιάρικο. Ναι, το love story που έχει μπει στην πρώτη γραμμή σε κάνει να μην νοιάζεσαι τελικά για ότι προηγήθηκε είτε σου άρεσε είτε όχι, αλλά δεν αφαιρεί κάτι από την αξία αυτής της σειρά και της προηγούμενης και δεν μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις μερικές εκπληκτικές εικόνες αυτής.

Το Ultimate Spider-Man #133 είναι το τελευταίο τεύχος που γράφει ο Brian Michael Bendis. Και μιας και έχει κατηγορηθεί για πολυλογάς εδώ έχει βάλθει να κάνει πλάκα στο κοινό μην γράφοντας ούτε μια γραμμή διαλόγου, ούτε μια γραμμή αφήγησης. Σιωπηλό το τεύχος, γεμάτο δράση και μελαγχολία καθώς στο τέλος φαίνεται να αντιμετωπίζουμε τον χαμό του κεντρικού ήρωα! Spoiler θα μου πείτε, ξέρω, αλλά όχι ακριβώς, στα Ultimatum θα δοθούν απαντήσεις.
Όχι και η καλύτερη στιγμή του Bendis και δυστυχώς όχι η καλύτερη για τον Immonen που ήταν μέτριος αυτήν τη φορά.

Τέλειωσε και το Amazon. Η εκδίκηση της φύσης με τον Tim Sale να είναι υπέροχος. Αρκετά είπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: