Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Κυκλοφορίες 07-10-09



Πάρα πολλά comics αυτήν την βδομάδα! Χαμός!

Ξεκινώ λοιπόν με το Planetary #27! Ναι, δεν κάνω πλάκα, επιτέλους βγήκε! Δεν μπορώ καν να θυμηθώ πόση ήταν η καθυστέρηση για το κλείσιμο μιας από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών. Οι εχθροί λοιπόν έχουν νικηθεί, η ανθρωπότητα έχει σωθεί και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία πασόκου την 4η Οκτώβρη 2009 αλλά υπάρχει κάτι που δεν αφήνει τον Elijah να ησυχάσει. Αυτό το κάτι είναι ο θάνατος του Ambrose, το γεγονός που έθεσε σε κίνηση τα γεγονότα που προηγήθηκαν του 27ου τεύχους. Η θεωρία που αναπτύσσει ο Ellis και χρησιμοποιείται εδώ έχω πληροφορηθεί πως πάνω-κάτω είναι σωστή και αυτό που μένει είναι η απόλαυση της προσπάθειας μέσω του πολύ καλού artwork του John Cassaday. Κατά την γνώμη μου ο Cassaday έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στο Planetary και αναρωτιέμαι πότε θα ξαναδούμε τόσο καλή δουλειά από αυτόν.

Το Batman And Robin #5 δεν είναι τόσο καλό όσο θα μπορούσε και σε αυτό μάλλον φταίει ο σκιτσογράφος Philip Tan. Η σύγκριση πάντως με τα προηγούμενα τεύχη δια χειρός Quitely είναι συντριπτικά υπέρ του Σκωτσέζου. Αφήνοντας την γραφική τέχνη του Tan και πιάνοντας την συγγραφική του Morrison πρέπει κανείς να πει πως τα καταφέρνει καλά. Στο συγκεκριμένο τεύχος δίνει έναν νέο και υπερβολικά παράξενο κακό ενώ δείχνει πως η Sasha ήταν από πριν βαρεμένη και το γιατί ο "original" Batman ποτέ δεν κλιμάκωνε την βία.

Στο Witchfinder In The Service Of Angels #4 το τέρας καταφέρνει να ξεφύγει μακελεύοντας και μερικά μέλη της Heliopic Brotherhood στο διάβα του, κάτι όχι και τόσο τραγικό. Ο Edward Grey σκέφτεται πως αν είναι να εξοντώσουν το τέρας θα πρέπει να το επανασυνδέσουν με τα κόκαλά του. Ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να τον βοηθήσει σε αυτό είναι ένας τρόφιμος του γνωστού ψυχιατρείου Bedlam. Το όνομά του; Gilfryd. Και κάπως έτσι φωτίζεται άλλη μια σκοτεινή πτυχή της μυθολογίας του σύμπαντος του Hellboy!

Στο Buffy The Vampire Slayer #29 οι slayers, οι λυκάνθρωποι και οι μάγισσες έχοντας ξαποστείλει τις υπερδυνάμεις τους προσπαθούν να φέρουν αντίσταση με συμβατικά μέσα για να καταφέρουν πως δεν μπορούν και να ψάχνουν που διάολο τις έστειλαν... Yawn. Ως πότε παλικάρια θα γράφει η Espenson και γιατί η Buffy ζηλεύει τον Xander; Ε, βέβαια, ο Whedon καταπιάνεται με χίλια πράγματα και κανένα δεν του πάει καλά. Το Cabin in the Woods πάει για του χρόνου για να γίνει 3D, το Dollhouse παραπαίει στις τηλεθεάσεις και το μπαφοκόμικ ωχριά μπροστά στα πρώτα τεύχη του.

Αντικατάσταση του σχεδιαστή Simone Bianchi με τον Phil Jimenez στο Astonishing X-Men #31. Πιο λειτουργικός ο δεύτερος αλλά λιγότερο ταλαντούχος είναι το συμπέρασμα που βγαίνει μετά την ανάγνωση αυτού του τεύχους. Καλή η ιστορία στην οποία μια αποστολή διάσωσης παίρνει διαφορετική τροπή στο τέλος. Κατά τ'άλλα αναρωτιέται κανείς για το αν υπάρχει λόγος ύπαρξης αυτού του τίτλου εκτός πάντα του όποιου κέρδους.

Διάβασα και το Haunt #1, ένα κόμικ που αποτελεί μια συνεργασία των Robert Kirkman, Todd McFarlane, Gregg Capullo και Ryan Ottley. Το artwork είναι καλό μια φορά γιατί το σενάριο ψιλομπάζει. Διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα τουλάχιστον, κάτι που δεν μπορούσα να πω για το Spawn στο οποίο μοιάζει αρκετά. Ελπίζω με την καθοδήγηση του Kirkman να προχωρήσει καλύτερα πάντως.

Αρκετά καλό το Ultimate Comics Spider-Man #3. O Mysterio, νέος κακοποιός για το συγκεκριμένο κόμικ, γνωστοποιεί στην Νέα Υόρκη την πρόθεση του να γίνει Kingpin στην θέση του Kingpin. Τον Kingpin τον "καθάρισε" στο προηγούμενο τεύχος και τώρα νομίζει πως έχει το πεδίο ελεύθερο αλλά λογαριάζει χωρίς τον Spidey. Ενδιαφέρον είναι και το κομμάτι με τον Johnny Storm να μην θέλει να γυρίσει σπίτι του και να βρίσκει στέγη στο σπίτι του Pete. Ωραία, η θεία May έχει γεμάτα χέρια με τρία ορφανά! Γράφει ο Bendis, σκιτσάρει ο LaFuente και η καρτουνίστικη-manga τεχνοτροπία του ταιριάζει γάντι στον τίτλο.

Συνοπτικά τα υπόλοιπα. Καλούτσικο το Greek Street #4, συμπαθητικό το House Of Mystery #18, ανεκτό το War Heroes #3 σε αντίθεση με το απαράδεκτο προηγούμενο τεύχος.
Ακόμη στο Kingdom του 2000 AD #1656 ο Gene μαθαίνει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα ενώ η νέοι σύντροφοί του έχουν άσχημα σχέδια για την Leezee. Τέλος ενδιαφέρον τίτλος φαίνεται το Starstruck που έχει φτάσει στο 2ο του τεύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: