Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Κυκλοφορίες 25-11-09



Δεν θα πρωτοτυπήσω. Θα γράψω ακόμα έναν διθύραμβο για το Detective Comics.

Στο Detective Comics #859 οι Rucka και Williams συνεχίζουν να εξιστορούν το παρελθόν της Kate Kane. Κόρη του πατέρα της λοιπόν αποφασίζει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο αλλά και της αδικοχαμένης μητέρας της. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο, συγκεκριμένα τον σεξουαλικό της προσανατολισμό που γκρεμίζει τα όνειρά της για μια καριέρα στον στρατό. Όλα αυτά λοιπόν αποκτούν μεγαλύτερη αξία καθώς είναι οπτικοποιημένα μέσω του JH Williams III ο οποίος αποτίει φόρο τιμής στον David Mazzuchelli για δεύτερο συνεχόμενο τεύχος. Η μεταμόρφωση της Kate από στρατιωτικό καριέρας σε party animal και κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που έχει χάσει τον προσανατολισμό του αναδυκνείεται πολύ όμορφα καθώς το στυλ του Williams αλλάζει σιγά σιγά από το τύπου Mazzuchelli  στο δικό του. Η εμφάνιση του Batman στην ζωή της που την σημαδεύει και της δίνει σκοπό σημαδεύει και την μνήμη του αναγνώστη.

Το Ultimate Avengers #4 δεν έχει πολύ ουσία αλλά η δράση του σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Οι νέοι εκδικητές προσπαθούν να συλλάβουν τον Captain America ο οποίος μαθαίνοντας τα νέα που αφορούν την καταγωγή του Red Skull "τα πήρε άσχημα." Προσπαθούν, προσπαθούν και ξαναπροσπαθούν και μας κάνουν να καταλάβουμε πως ο Cap είναι φοβερός όταν δεν είναι αντικείμενο λατρείας από υπερπατριώτες Αμερικανούς. Και αν υπερβάλλω και λιγάκι δεν πειράζει, ήταν πολύ ευχάριστο αυτό το τεύχος.

Πολύ όμορφο το Beasts of Burden #3. Damsel ή μάλλον female cat in distress και φυσικά ένας αρσενικός γάτος που προσπαθεί να την σώσει. Βρίσκει σύντροφο στην περιπέτεια και ξεκινά για τους υπονόμους που είναι γεμάτοι εχθρικούς και υπερφυσικούς αρουραίους. Μπρρρ... Το Planescape: Torment και το Halo Jones με έχουν κάνει να βλέπω με άλλο μάτι τους αρουραίους. Δεν έχουν όμως άδικο όπως φαίνεται και από αυτό το comic που είναι ότι πρέπει για φιλόζωους αλλά αρέσει και σε μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: