Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Κυκλοφορίες 13-01-10

 
Λοιπόν. Ο Moore μας προϊδεάζει για μια μεγάλη επιστροφή τον Αύγουστο!

Το Neonomicon - Hornbook είναι ένα preview για την ομώνυμη σειρά που θα ξεκινήσει κανονικά τον Αύγουστο. Στο σενάριο ο Alan Moore και στο σκίτσο ο Jacen Burrows. Αποτελεί συνέχεια του Courtyard, ενός comic που είχε βασιστεί σε ένα διήγημα του Moore, την προσαρμογή του σεναρίου είχε κάνει ο Antony Johnston και στο σκίτσο ήταν πάλι ο Jacen Burrows. Το Courtyard όπως και το Neonomicon βασίζονται στην μυθολογία Cthulhu μεταφέροντας την δράση στην σύγχρονη εποχή. Στο πρώτο πρωταγωνιστής είναι ο Aldo Sax, πράκτορας του FBI που ερευνά την σύνδεση διάφορων τελετουργικών φόνων, ροκ συγκροτημάτων και παραισθησιογόνων ουσιών. Οι έρευνές του τον οδηγούν σε παράξενα μονοπάτια και το Neonomicon αποτελεί μια συνέχεια της περιπέτειάς του.

Το Unwritten #9 ήταν πολύ καλό αλλά και βάναυσο. Αστυνομικοί με την άδεια του διευθυντή των φυλακών μπαίνουν κρυφά για να σκοτώσουν τον Tommy. Αυτός με παλιούς και νέους συντρόφους, μαγικά όντα και αντικείμενα προσπαθεί να ξεφύγει. Ξεσπά χάος και το τέλος του τεύχους σου παγώνει την καρδιά ή σε κάνει να κλάψεις αν είσαι ευαίσθητος. Δεν είμαι αλλά ακόμα κι έτσι είναι αρκετά σοκαριστικό.

Στο Buffy The Vampire Slayer #31 επιστρέφει μετά από μια μεγάλη απουσία ο Joss Whedon στα συγγραφικά καθήκοντα. Μην ανησυχείτε whedonites, ενώ μπορεί να πει κανείς πως τουλάχιστον διαβάζεται το τεύχος δεν θα σοκαριστεί κανένας από την ποιοτική διαφορά σε σχέση με αυτά της Espenson. Όποιος μάλιστα έχει φάει και το spoiler της αποκάλυψης του Twilight που δεν είναι ούτε ο Obama ούτε ο Edward Cullen(Get it? Twilight Joke!) πιστεύω πως θα έχει βαρεθεί την ζωή του.

Συμπαθητικό το Batman #695 στο οποίο ο Bats προσπαθεί να βγάλει άκρη με την Kitrina, τον Falcone, τον Black Mask και άλλους πολλούς. Ο Riddler κρύβει ένα μεγάλο μυστικό και η Catwoman βρίσκεται κάπου μέσα στο μπλέξιμο και αυτή. Επίσης να αναφέρω πως κυκλοφόρησε ένα Catwoman με αριθμό τεύχους #83. Η σειρά αυτή κανονικά έχει τελειώσει στο #82 αλλά με την ευκαιρία του Blackest Night βγήκε αυτό το τεύχος.

Θα τελειώσω με το S.W.O.R.D. #3, το οποίο το ακυρώνει η Marvel στο τεύχος #5 πάνω που έχει αρχίσει να γίνεται διασκεδαστικό. O Gyrich έριξε την Brand σε μπουντρούμι και το ίδιο όσους εξωγήινους μπορεί να βρει στην Γη και τους ετοιμάζει για απέλαση. Φυσικά η Brand, o Beast και o Lockheed θα κάνουν ότι μπορούν για να του δυσκολέψουν την ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: