Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Κυκλοφορίες 20-01-10



Ουπς, αργοπορημένο ποστ.

Λοιπόν, ας ξεκινήσω κλασσικά, με το Fables. To 92o τεύχος της σειράς είναι filler. Η δράση μεταφέρεται στο "Haven", τo βασίλειο του "Flycatcher". Καλοπερνούν οι κάτοικοί του, παίζουν μέχρι και το βαρετό μέχρι αηδίας άθλημα που λέγεται baseball. Κάτι όμως θα ταράξει την ησυχία τους. Μέτριο τεύχος με λίγα λόγια.

Το Joe The Barbarian #1 των Grant Morrison και Sean Murphy φαίνεται καλό αλλά πέραν του εντυπωσιακού artwork του δεύτερου δεν δίνει σαφές στίγμα. Ο Morrison άλλωστε δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί τόσο "decompressed storytelling" όπως εδώ. Κάτι μου λέει πως οι περιπέτειες του πιτσιρικά Joe θα ταίριαζαν περισσότερο αν δημοσιεύονταν μια κι έξω, σε ένα graphic novel, παρά σε αυτό το μηνιαίο format. Παρ'όλα αυτά πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με έναν από τους καλύτερους τίτλους του 2010.

Το Anna Mercury Vol.2 #3 ξεχειλίζει από δράση. Η ηρωίδα μας πρέπει να ξεφύγει από τον πλανήτη στον οποίο επιτίθενται Vikings από άλλη διάσταση. Η προσπάθειά της θα πετύχει και η αναφορά στους ανωτέρους της θα δοθεί. Τι θα κάνουν αυτοί είναι άλλο θέμα. Δεν είναι τίποτα συνταρακτικό αυτό το κόμικ αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό.

Προτελευταίο Star Wars Knights Of The Old Republic το 49ο τεύχος. Προετοιμασία για την τελική αναμέτρηση, την λήξη παρεξηγήσεων και ίσως και ένα ευτυχισμένο τέλος για τον Zayne και την Jarael. Άνετα ότι καλύτερο σε comic Star Wars έχει κυκλοφορήσει. Θα μου λείψει.

Κυκλοφόρησε και το Rasl #6. Η κεντρική ιστορία δεν προχωρά πολύ αλλά η εξιστόρηση της ανόδου και της πτώσης του Nikola Tesla είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Σε κάνει να μην νοιάζεσαι δηλαδή που μπορεί να θεωρηθεί filler. Οι αναλογίες με τον μύθο του Frankenstein είναι μάλιστα πολύ πετυχημένες.

ΥΓ
Το Hellblazer έχει φτάσει στο τεύχος #263 και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να διαβάσω μαζεμένα τα τεύχη των τελευταίων 2 χρόνων. Συνήθως έτσι κάνω με αυτό το κόμικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: