Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Κυκλοφορίες 27 -01-10


London Baby!

Στο Batman And Robin #7 ξεφορτωθήκαμε τον Philip Tan. Την θέση του, για τρία τεύχη, παίρνει ο ταλαντούχος Cameron Stewart με τον οποίο έχει ξανασυνεργαστεί με επιτυχία ο Morrison. O Dick λοιπόν κάνει ταξιδάκι στο Λονδίνο με απώτερο σκοπό να βρει ένα μέχρι τότε χαμένο Lazarus Pit για να αναστήσει τον Bruce. Αν ο Bruce ήταν ζωντανός θα έσκαγε μέχρι και χαμόγελο από το λογοπαίγνιο που θα έκανε με το όνομα του Dick και την όλη χαζομάρα του. Αλλά δεν είναι οπότε πρέπει να ασχοληθώ με αυτό το τεύχος που μπορεί να χρησιμεύσει σαν οδηγός του Λονδίνου ενώ κάνει μέχρι και homage στο Killing Joke των Moore - Bolland. Οι guest εμφανίσεις διαφόρων συναδέλφων του Bats και καλοδεχούμενες είναι και επιτυχημένες.

Το Detective Comics #861 το άνοιξα με φόβο. Ο JH Williams III δεν είναι στο artwork και την θέση του την έχει ο Jock, που γενικά είναι καλός αλλά στην σύγκριση χάνει πολύ. Δεν είναι άσχημο το τεύχος αλλά αυτήν την φορά σε κάνει να δείχνεις περισσότερο ενδιαφέρον στην side story από πριν η οποία ήταν αν δεν κάνω λάθος και λίγο πιο μεγάλη, εις βάρος πάντα της κεντρικής. Αυτό τα λέει όλα νομίζω.

Στο Jack Of Fables #42, ο υιός Jack, ή Jack Frost ανακαλύπτει πως δεν αγαπούν όλοι τους ήρωες. Κάποιοι είναι απλώς καχύποπτοι ενώ κάποιοι άλλοι τους θεωρούν απειλή για το status quo. Μια γροθιά που διαλύει τον ρομαντικό κόσμο του Jack Frost αυτό το τευχάκι σε ένα υπέροχο sci-fi pulpy setting. Ένα μπράβο παραπάνω στον σχεδιαστή Tony Akins.

Kick Ass #8! Πάει και αυτό. Τελειώνει λιγάκι πριν βγει η ταινία η οποία έχει βασιστεί πάνω του! Το μεγάλο ξεκαθάρισμα - ξεπάστρεμα γίνεται, ο Kick Ass και η Hit Girl δεν αφήνουν ρουθούνι και μέχρι εκεί ο αναγνώστης είναι ευχαριστημένος. Άντε και για λίγο πιο μετά. Το πρόβλημα είναι πως ξαφνικά στο τέλος ο Kick Ass γίνεται πιο loser απ'ό,τι υπήρξε ποτέ. Και τρώει και ξύλο. Λάθος. Millar τα θαλλάσωσες.

Το Sword #21 έχει κουβεντούλα και ψυχανάλυση. Η Dara και ο κολλητός της πια Justin συζητούν για το πως έφτασαν σε αυτό το σημείο και τι μπορούν να κάνουν μετά. Όλα αυτά ενώ είναι κυνηγημένοι. Όμορφη αλλαγή ρυθμού που χρειαζόταν μιας και φτάνουμε στο κοντά στην τελική αναμέτρηση και στο τέλος της σειράς.

Στο Echo #19 έχουμε πληρωμένους δολοφόνους, ψυχοπαθείς υπεράνθρωπους και ένα πείραμα που ίσως καταστρέψει τον κόσμο. Θα καταφέρουν οι ήρωες μας να αποσοβήσουν την ανθρωπότητα από πολλά δεινά και ταυτόγχρονα να σώσουν και την δική τους ζωή; Ο Terry Moore σε κάνει να θέλεις κι εσύ καθώς μέχρι τώρα έχεις συμπαθήσει υπερβολικά τους χαρακτήρες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: