Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Κυκλοφορίες 14-04-2010


Η Vertigo έχει το πάνω χέρι αυτήν βδομάδα.

Με το Fables #94 επανερχόμαστε στην κυρίως ιστορία μετά από δυο filler τεύχη. Ναι, η Rose είναι ακόμα κρεβατωμένη με βαριά μορφής κατάθλιψη και οι συγγενείς της αναρωτιούνται τι να κάνουν αλλά δεν έχει σκεφτεί κανείς να της φέρει ψυχίατρο. Οι μάγοι μάχονται ο ένας τον άλλον για το ποιος θα πάρει την αρχηγία τώρα που λείπει η Totenkinder. Η τελευταία βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά την εύρεση του αδύνατου σημείου του Mr. Dark και ταυτόγχρονα διασκεδάζει το ότι έχει ξανανιώσει! Ενδιαφέροντα πράγματα, όπως και να το πάρει κανείς.

Το Unwritten #12 είναι πανέμορφο. Οι Kurt Higgins and Zelda Devon που, ας πούμε, δουλεύουν εδώ κάτω από τις οδηγίες του Peter Gross δίνουν έναν παραμυθένιο και όσο γίνεται πιο παιδικό ζωομορφικό κόσμο. Δεν ανήκουν όμως όλοι σε αυτόν τον κόσμο που φαίνεται να συγγενεύει με κόσμους σαν του Winnie the Pooh! Από όσους δεν ανήκουν εκεί κάποιοι έχουν αποδεχτεί την μοίρα τους ενώ κάποιοι άλλοι θα κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν.

Στο B.P.R.D. King of Fear #4 έχουμε ακόμη μια φορά μια απ'τα ίδια. Η Liz αμφιβάλλει για τις δυνάμεις της, τις αποδέχεται και κάνει στάχτη όποιο κάθαρμα της είναι εμπόδιο. Τα ίδια Παντελάκη μου. Τουλάχιστον το artwork είναι καλό και πάντα μας αρέσει να καίει η Liz πράγματα. Αχ, δεν προχωρά όμως το story, κάνει κύκλους και βρίσκεται πάνω κάτω στο ίδιο σημείο και πιστεύω πως δεν πρέπει να είμαι ο μόνος που έχω βαρεθεί...

Το Batman #698 χωρίς να είναι τρομερό μου άρεσε πολύ. Αυτό μάλλον οφείλεται στο πολύ καλό artwork του Guillem March με τα manga και ευρωπαϊκά στοιχεία του αλλά και στο homage που γίνεται στο Dark Knight Returns. Η ιστορία έχει να κάνει με έναν νέο serial killer που σκοτώνει κάθε φορά με διαφορετικό αλλά πάντα γνώριμο τρόπο.

Να πω και έναν καλό λόγο για το Ultimate Comics X #2 που είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη βδομάδα. Τσιμπιέμαι εν τω μεταξύ γιατί γράφω θετικά σχόλια για comics του Jeph Loeb ακόμη μια φορά! Ενδιαφέρουσα η ιστορία με την Jean Grey να τα έχει βάψει μαύρα κυριολεκτικά μετά τους τόσους θανάτους και να προσπαθεί να ζήσει σαν κανονική θνητή. Υπέροχο το artwork του Art Adams ακόμη μια φορά! Τίποτα άλλο δεν γράφω, μπας και είναι όλα αυτά μαγική εικόνα και χαλάσουν στο επόμενο τεύχος!

Επιγραμματικά: το Doc Savage #1 δεν μου πολυάρεσε, το Ultimate Comics Enemy #3 τρωγόταν, το Black Widow #1 ήταν σχετικά ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: