Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Κυκλοφορίες 03-06-2010


Την Πέμπτη λοιπόν κυκλοφόρησαν τα comics λόγω μιας αμερικάνικης αργίας. Αν και δεν υπάρχει κάποιος τρανταχτός τίτλος αυτήν την βδομάδα, υπάρχει μια υποτυπώδης ποικιλία.

Ξεκινώ με το Serenity - Float Out. Γραμμένο από τον ηθοποιό Patton Oswalt και σχεδιασμένο από τον Patric Reynolds αποτίει φόρο τιμής στον Wash μέσω τριών φίλων - γνωστών του και τις αναμνήσεις του καθενός. Γλυκόπικρο και συμπαθές, τίποτα παραπάνω. Ότι πρέπει για τους φίλους της σειράς και φαντάζομαι καθόλου ενδιαφέρον για τους υπόλοιπους.

Αλλαγή πλεύσης για το Greek Street με το 12ο τεύχος του. Ο φόρος τιμής στον Οιδίποδα των πρώτων 11 τευχών τέλειωσε και ο Peter Milligan με τον Werther Dell' Edera στο σκίτσο αυτήν την φορά διηγούνται μια ιστορία στην οποία οι τύψεις ενός στρατιώτη εμφανίζονται με την μορφή φαντάσματος του Αίαντα. O Alex λοιπόν σκοτώνει κατά λάθος έναν άτυχο περαστικό στην εμπόλεμη ζώνη και από κει αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι του δράματος.

Καλό και το I,Zombie #2. Η Gwen η πρωταγωνίστριά μας έχει αρχίσει να βάζει σε σειρά τις σκέψεις του τύπου από τον οποίο πήρε μεζεδάκι και πιστεύει πως θα βρει τον δολοφόνο του. Ταυτόγχρονα οι βαμπίρισσες διοργανώτριες των αγώνων paintball αντιμετωπίζουν το πρόβλημα πως κάποια από αυτές πάει να σπάσει, άντε να χρησιμοποιήσω των rpg όρο, το masquerade τους. Και σαν να μην έφταναν αυτά υπάρχουν και δυο κυνηγοί τεράτων.

Το Invincible #72 είναι ολόκληρο αφιερωμένο στην μάχη μεταξύ μερικών Vitrumites και των ηρώων μας. H απεικόνιση της βίας και γενικά η βιαιότητα της σύγκρουσης φτάνει σε νέα επίπεδα. Δεν προχωρά καμιά πλοκή, δεν υπάρχουν πολύ σημαντικοί διάλογοι. Αυτό το τεύχος έχει άλλες απολαύσεις.

Τελειώνω με το Codebreakers #3. Αρκετά καλό. Οι πράκτορες που προσπαθούν να σώσουν τον Stan παίρνουν βοήθεια απ'όπου μπορούν, ακόμα και από την μαφία. Νομίζουν πως βρίσκουν και μια άκρη αλλά απ'ότι φαίνεται η απαγωγή έχει διαφορετικά κίνητρα απ'ότι νομίζουν και ίσως αυτό να το πληρώσουν. Ένα τεύχος έμεινε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: