Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Κυκλοφορίες 09-06-2010


Πολλά και καλά comics αυτήν την βδομάδα και η έκπληξη για μένα είναι πως τα μισά είναι της Marvel! Για εικόνα πάντως βάζω το ένα από τα δυο πανέμορφα εξώφυλλα του Batman #700.


Το Batman λοιπόν έφτασε τα 700 τεύχη του! O Grant Morrison στήνει σε αυτό το εορταστικό τεύχος μια πολύ καλή ιστορία που κρυφοκοιτάζει όλες τις εκφάνσεις του σκοτεινού ιππότη μέσα στον χρόνο. Bruce,Dick,Damien μέχρι και ο Terry McGinnis της σειράς Batman Beyond εμφανίζονται σε αυτό το τεύχος για να δείξουν πως όσο υπάρχει αδικία στην Gotham πάντοτε θα υπάρχει κάποιος που θα αναλαμβάνει το φορτίο του Batman. Πολλοί οι σκιτσογράφοι σε αυτό το τεύχος, μέσα σε αυτούς οι Kubert και Quitely.

Στο Unwritten #14 δεν φτάνει που το νέο βιβλίο του Tommy είναι πλαστό είναι ταυτόγχρονα και ένα κακογραμμένο συνονθύλευμα άλλων βιβλίων με την τριλογία του Pullman να είναι ένα από αυτά! Το σχέδιο να εμφανιστεί ο πατέρας του Tommy δεν θα ευοδώσει, αυτό μάλλον είναι σίγουρο. Το πρόβλημα είναι πως θα πέσει ο ίδιος ο Tommy στην παγίδα! Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά οι σύντροφοί του αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Ωραίο και αυτό το τεύχος, σε καλό επίπεδο αυτή η σειρά.

Το Tom Strong And The Robots Of Doom #1 με έχει διχάσει. Αποτελεί συνέχεια του δημιουργήματος του Alan Moore από στενούς μάλιστα συνεργάτες του. Είναι αρκετά καλογραμμένο ενώ το artwork του Sprouse αν και γενικά καλό θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Η ιστορία μπορεί μέχρι και να ακολουθεί κάποιο σχέδιο του Moore. Εγώ όμως δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου πως καλύτερα να τον άφηναν ήσυχο τον Tom Strong και γενικά όλη την ABC σειρά. Είχε τελειώσει με ένα αποκαλυπτικό και πανέμορφο τρόπο.

Το Echo #22 ήταν καλό χωρίς πολύ ουσία όμως. Μερικές άβολες στιγμές ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες, ένας τύπος που του αξίζει ότι παθαίνει και οι Κινέζοι άλλη μια φορά σε ρόλο κακού. Εντάξει, διαβάζεται άνετα και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα τα φτιάξουν αυτές οι δυο μεταξύ τους, το συνηθίζει ο Terry Moore, ή κάνω λάθος;

Το Astonishing X-Men Xenogenesis #2 μου άρεσε αλλά με άφησε με πολλές απορίες. Έπρεπε να κάτσω να διαβάσω reviews άλλων για να καταλάβω δυο τρία παραπάνω πράγματα για κάποιους χαρακτήρες και κάποια συμβάντα. O Kaare Andrews πάντως το βιολί του. Διαπρέπει στο στυλ του Sam Kieth καλύτερα απ'όσο θα μπορούσε ο ίδιος ο Kieth. Η Storm του και η Emma του είναι απολαυστικές στο μάτι!

Πολλά και παράξενα συμβαίνουν στο S.H.I.E.L.D. #2. Ο Da Vinci εξηγεί κάποια πράγματα στον Leonid και με αυτόν τον έμμεσο τρόπο και σε μας. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να μας δημιουργηθούν μάλλον περισσότερα ερωτήματα αλλά αυτό δεν μας πειράζει, όλα ακούγονται ενδιαφέροντα. Ενώ γίνεται αυτή η κουβεντούλα πιο κάτω μαίνεται μια μάχη στην οποία ο σκιτσογράφος Dustin Weaver μεγαλουργεί.

Χαριτωμένο το Ultimate Comics Spider-Man #11. Η θεία May απαγορεύει στα ορφανά να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα ενώ ο Ben Urich δίνει μαθήματα δημοσιογραφική ηθικής στον Pete και την MJ. Α, και κάπου εμφανίζεται αν δεν κάνω λάθος ο Chameleon. Τον είχαμε ξαναδεί στην Ultimate σειρά; Νομίζω πως όχι.

To Ultimate Comics Avengers 2 #3 πέρα του ότι ο Ghost Rider φαίνεται cool και θες να τους δείξει να καταλάβουν δεν έχει τίποτα άλλο να πει. Millar sucks again.

Δεν υπάρχουν σχόλια: