Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κυκλοφορίες 23-06-2010


Αυτήν την βδομάδα δεν φταίει το Μουντιάλ αλλά οι Rammstein. Τι να λέμε, άμα ξανάρθουν θα ξαναπάω και θα αναγκάσω να έρθουν άτομα που δεν τους ακούνε καν. Άξιζαν.


Στα του θέματος τώρα. Batman- The Return Of Bruce Wayne #3. Φτάσαμε στα μισά της διαδρομής και διαβάζουμε για την συνάντηση του Bruce με τον πειρατή Blackbeard και για το πως τελικά ο δεύτερος θα ευχόταν να μην είχε συναντήσει τον πρώτο ποτέ. Ναι, βγάζει ένα τέτοιο συναίσθημα ο Bruce. Το καλύτερο κομμάτι όμως είναι το πως οι πράξεις του Bruce στις δυο προηγούμενες χρονικές περιόδους που επισκέφθηκε έχουν αποτέλεσμα την γιγάντωση του μύθου του ίδιου του Batman, σχεδόν την θεοποίησή του! Πολύ καλό τεύχος, με άλλον έναν πρώην της ABC στο σκίτσο, τον Yanick Paquette και με νύξεις για αναμέτρηση Bruce Wayne - Jonah Hex στο επόμενο!

Περνάω στο Detective Comics #866 που αυτήν την φορά έχει σαν συγγραφέα τον βετεράνο Dennis O'Neill και σκιτσογράφο τον Dustin Nguyen. O Dick - Batman προσπαθώντας να καθαρίσει το όνομα ενός πρώην καταδίκου θυμάται μια παλιά υπόθεση, όταν ήταν ακόμη o Robin, που σχετίζεται άμεσα με την προσπάθειά του. Όμορφη η αλλαγή σε πιο καρτουνίστικο και καθαρό στυλ όταν απεικονίζονται οι αναμνήσεις και και γενικά μια πολύ καλή ιστοριούλα.

Στο Zatanna #2, η ηρωίδα μας βλέπει εφιάλτες οφειλόμενους στο δαιμονικό πλάσμα που εισέβαλε στα όνειρά της! Ο Fuseli λοιπόν, το δαιμονικό πλάσμα που έλεγα, έχει στριμώξει άσχημα την μάγισσα στον ονειρόκοσμο όπου δεν λειτουργεί το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα, η μαγεία. Ταυτόγχρονα ο φίλος της ο αστυνομικός δέχεται έναν παράξενο επισκέπτη ενώ στο τέλος του τεύχους γίνεται μια αποκάλυψη που θα συνταράξει τον κόσμο της Zatanna. Μάλλον θα χρειαστεί βοήθεια και πολύ ψυχολογική υποστήριξη μετά από αυτό.

Από Vertigo μεριά τώρα υπάρχουν αυτήν την βδομάδα τα American Vampire #4 και Joe The Barbarian #6. Στο Vampire, στο πρώτο κομμάτι του, υπάρχει μια προδοσία ενώ γενιέται ένας μεγάλος έρωτας. Στο δεύτερο η ιστορία του Skinner Sweet συνεχίζεται και γίνεται ολοένα και πιο τραγική για τους ανθρώπους που σχετίζονται μαζί του. Στο Joe The Barbarian ο ήρωάς μας παίρνει την απόφαση να προσπαθήσει να σώσει τον ποντικό φίλο του αντί να κάτσει προστατευμένος πίσω από τα τείχη της πόλης στην οποία βρίσκεται. Σωστή η απόφασή του κάτι που φαίνεται και από τις σκηνές στις οποίες μπλέκονται οι δυο κόσμοι, ο φανταστικός και ο πραγματικός.

Επιγραμματικά τώρα το Superman #700 δεν φτάνει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι τι αντίστοιχο εορταστικό Batman. To Ultimate Comics Avengers 2 #4 είναι μέτριο ενώ αξίζει μόνο η συνάντηση των δυο Stark. To Fringe - Tales From The Fringe #1 που βασίζεται στην ομώνυμη είναι συμπαθητικό με την δεύτερη ιστορία καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: