Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

R.I.P. 9



Το ότι η "Ελευθεροτυπία" δεν πήγαινε καλά ήταν γνωστό σε όλους, ιδιαίτερα στους αναγνώστες της. Αυτό που απεύχονταν όμως όσοι έβρισκαν στην παρουσία του ένθετου κόμικς "9" έναν παραπάνω λόγο για να την αγοράζουν γίνεται πραγματικότητα. Η είδηση διακοπής τριών ενθέτων της "Ε", μεταξύ αυτών και του "9", που πρωτοδημοσιεύτηκε στο fimotro επιβεβαιώθηκε από το comicdom.gr και τον Σπύρο Δερβενιώτη.

Αυτό το νέο με στεναχωρεί. Το "9" εκτός του ότι έδωσε δουλειά και διεξόδους σε πολλούς Έλληνες δημιουργούς έκανε τα κόμικς γνωστά και πιο αποδεκτά στην Ελλάδα. Και γι' αυτούς που διάβαζαν έτσι κι αλλιώς ήταν μια καλή πηγή  μεταφρασμένων γαλλόφωνων κόμικς. Μεταβαρόνοι, Sillage ή Αρμάδα όπως μεταφράστηκε και άλλα πολλά.  Προσωπικά από τα 500+ τεύχη έχω χάσει 10 με 15 το πολύ ενώ το αγόραζα από την αρχή, από το πρώτο τεύχος, όταν είχε μεγαλύτερο σχήμα και καλύτερο χαρτί.

Κλείνω ευχόμενος όλα αυτά να είναι ένα κακό όνειρο και αν δεν είναι να γίνει κάτι και να κυκλοφορήσει ξανά, σε μηνιαία ή διμηνιαία μορφή, όπως για παράδειγμα το mov.

Δεν υπάρχουν σχόλια: