Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κυκλοφορίες 08-07-2010



Η ανασκόπηση των comics της βδομάδας έφτασε! Μια βδομάδα που εκτός από ένα κάρο καλά comics είχε ένα κάρο απογοητεύσεις για τις οποίες θα μιλήσω αργότερα, σε άλλο post.


Τι πρωτότυπο, ξεκινάω με το Batman And Robin #13! Στο συγκεκριμένο τεύχος τα καθήκοντα του σκιτσογράφου έχει ο Frazer Irving που πρόσφατα δουλειά του είχαμε δει στο Return of Bruce Wayne! Η δουλειά του εδώ είναι πολύ καλή, όπως άλλωστε και τις περισσότερες φορές αν και στο Return of Bruce Wayne ίσως να ταίριαξε παραπάνω. Το τεύχος από μόνο του είναι από τα καλύτερα μέχρι τώρα της σειράς. Ο Morrison jεκινά σαν να γράφει αστυνομική τηλεοπτική σειρά, με μια σκηνή από το μέλλον και συνεχίζει διηγούμενος τα γεγονότα που μας έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο. Σε αυτά περικλείονται η ανάκριση του Joker που χάνοντας τον πραγματικό Batman έχει γίνει αν όχι λιγότερο τρελός, λιγότερο κακός. Η επανεμφάνιση επίσης του Dr. Hurt με την μορφή του πατέρα του Bruce ταράζει τα νερά. Αν θυμηθεί κανείς πως σαν Bruce Wayne αυτόν τον καιρό περνάει ο Hush τα πράγματα μπλέκονται ακόμα πιο πολύ. Κορυφαία σκηνή του τεύχους πάντως πρέπει να θεωρηθεί το ξεμονάχιασμα του Joker από τον Damien με την ανοχή των παιδιών με τα μπλε. Τελικά η περίοδος του "θανάτου" του Batman, που μας είχε φανεί αρχικά σαν η αποκορύφωση της δουλειάς του Morrison στον χαρακτήρα, ήταν απλώς ένα κομβικό σημείο. Η σύγκλιση όλων των πλοκών πλησιάζει και πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγάλα πράγματα.

Συνεχίζω με το Hellboy The Storm #1 το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλύτερα τεύχη των τελευταίων χρόνων αν δεν είχε την πληγή όλων αυτών των χρόνων. Τι εννοώ; Μα τις μίνι περιλήψεις των τελευταίων τευχών που έχουν γίνει σταθερά. Μα γιατί, κόπο μας κάνει να ρίξουμε μια ματιά στην προηγούμενη σειρά; Ή η επιλογή αστερίσκου και εξήγησης στο κάτω περιθώριο δεν φτάνει; Τέλος πάντων. Το artwork όπως πάντα είναι καλό, ο Fegredo μας έχει κάνει να ξεχάσουμε τον Mignola, δεν κάνω πλάκα! Η ιστορία συνεχίζει λίγο μετά από το σημείο που είχαμε μείνει. σε αυτό το τεύχος Συναντάμε τον Hellboy και την κοκκινομάλλα Alice που ερευνούν την σύληση των τάφων κάποιων ιπποτών που σχετίζονται άμεσα με τον "μαγικό" πόλεμο που ξεκινά! Στο τέλος εμφανίζεται και ένας παλιός γνωστό ενώ εξαιτίας των περιλήψεων η πλοκή δεν προχωρά πολύ.

Το Batman Odyssey #1, νέα μίνι σειρά έξι τευχών, σηματοδοτεί την επιστροφή του Neal Adams σε comic αυτού του χαρακτήρα. O Adams δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του που έπλασε κατά ένα μεγάλο μέρος την εικόνα του Batman όπως την ξέρουμε σήμερα. Βγαίνει πάντως πολύ παλιομοδίτης και ίσως να φέρνει και μια νοσταλγία από την περίοδο που εργαζόταν στον τίτλο. Το σίγουρο είναι πως όλοι που έχουν μια καλή σχέση με τον χώρο τον comics θα μπορέσουν να παρατηρήσουν πόσο έχει επηρεαστεί ο Frank Miller από αυτόν. Τώρα όσον αφορά την ιστορία καθ'αυτήν ο Adams ξεκινά βάζοντας τον Batman να διηγηθεί μια παλιά του υπόθεση, από την αρχή της καριέρας του, πριν συνεχίσει σε μια πιο νέα στην οποία μάλλον είναι μπλεγμένος ο Riddler.

Το Greek Street #13 συνεχίζει την ιστορία του στρατιώτη που τον τρώνε οι τύψεις και τον κυνηγά το φάντασμα του πολέμου. Έχει απλώς ψυχολογικά προβλήματα, υπάρχει μεταφυσικό στοιχείο δεν έχει σημασία, στο τέλος του τεύχους προσπαθεί να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Από την άλλη, το I Zombie #3 βρίθει στο υπερφυσικό στοιχείο. Η πρωταγωνίστρια λοιπόν αποφασίζει να ερευνήσει το παράξενο σπίτι και πριν από αυτό συναντά κατά λάθους τους δυο κυνηγούς υπερφυσικών όντων. Η κατάληξη είναι η μη αναμενόμενη και στις δυο περιπτώσεις.

Στο Tom Strong And The Robots Of Doom #2 ο ναζί γιος διηγείται στον πατέρα πως κατάφερε να μετατρέψει όλον τον κόσμο σε εθνικοσοσιαλιστική ουτοπία ή δυστοπία, ανάλογα πως το παίρνει κανείς. Το ότι τα κατάφερε οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό σε λάθη του πατέρα του και όταν εμφανίζεται ο από ατμό-μηχανής θεός, o Tom Strong δεν μπορεί παρά να προσπαθήσει διορθώσει τα λάθη του. Προσπαθούν οι Hogan, Sprouse και Story, τα καταφέρνουν καλά αλλά κανείς τους δεν είναι Alan Moore.

Επιγραμματικά τα υπόλοιπα. Στο Shadowland #1, o Daredevil που έχει γίνει αρχηγός του Hand τον τελευταίο καιρό, αντιμετωπίζει τα λογικά προβλήματα που θα επέφερε αυτή η κατάσταση. Χρειάζεται ένα ass-whooping από τη Elektra! Φτάσαμε στο Boys #44 για να αποκαλυφθεί στον Wee Hughie πως η φιλενάδα του είναι υπερ-ηρωίδα. Ennis, ο κύριος των αναίτιων καθυστερήσεων! Το Star Wars The Old Republic #1 δεν μου γεμίζει το μάτι, δεν φαίνεται να είναι κάτι καλό όπως το Knights of the Old Republic. Τέλος η Marvel αναδημοσιεύει παλιές ιστορίες του Mick Anglo στο Marvelman Familys Finest #1 θυμίζοντάς μας γιατί το μόνο που άξιζε ήταν η αναβιώση αυτού του χαρακτήρα από τον Alan Moore.

Δεν υπάρχουν σχόλια: