Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Κυκλοφορίες 13-10-2010


Τρελά καθυστερημένο ποστ καθώς όλες αυτές τις μέρες δεν είχα ίντερνετ. Βλάβη OTE..




Ξεκινώ λοιπόν παραδοσιακά, με Batman και συγκεκριμένα με το The Return Of Bruce Wayne #5. O Bruce βρίσκεται στην Gotham στην εποχή λίγο μετά την δολοφονία των γονιών του. Στο νοσοκομείο που αναρρώνει από τις σφαίρες του Jonah Hex τον επισκέπτεται μια "damsel in distress" φίλη της μητέρας του και ζητά την βοήθειά του. Φυσικά, ακόμη και στην κατάσταση που βρίσκεται, ο Bruce δεν μπορεί να αρνηθεί αυτό το noir κλισέ και μπλέκει σε μια ιστορία που σχετίζεται άμεσα με τον Dr. Hurt και το film που έχει γίνει η αιτία συκοφάντησης των γονιών του! Ο Morrison αριστοτεχνικά δείχνει πόσο μεγάλη παγίδα είναι η ζωή του Bruce wayne, πόσες λίγες επιλογές είχε να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι ενώ, ο Ryan Sook, σε όσες σελίδες είναι όλοδικές του διαπρέπει σε στυλ noir και όχι μόνο. Πολύ καλύτερο το 5ο τεύχος πάντως από το προηγούμενο.

Στο Unwritten #18 οι πραγματικοί κυβερνήτες του κόσμο συζητούν διάφορα θέματα και μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που τους δημιουργεί το 14o βιβλίο του Tommy Taylor καθώς και ο ίδιος προσωπικά. Οι λύσεις που θέλουν να βρουν και η απουσία συντροφικότητας έρχονται σε απευθείας αντίθεση με την νεοευρεθείσα συντροφικότητα μεταξύ του Tommy της Lizzie και του Richie. Συντροφικότητα που αντικατοπτρίζει αυτήν των ηρώων του βιβλίου, των "λογοτεχνικών" αναλόγων τους δηλαδή. Εντάξει, 18 τεύχη και είναι όλα αρκετά καλά, μια σειρά που αξίζει να διαβαστεί.

Μίνι σειρά με τον διαβόητο Άγγλο μάγο γραμμένη από τον Si Spencer και σχεδιασμένη από τον πολύ καλό Sean Murphy. John Constantine Hellblazer City Of Demons ο τίτλος και το πρώτο τεύχος της αρκετά καλό. Ο John έχει ένα ατυχηματάκι και κάνει παρέα στα φαντάσματα μέχρι να συνέρθει και να καταλάβει ότι τελικά το ατύχημα δεν ήταν τόσο ατύχημα. Τουλάχιστον ότι κακό και να τον βρει από κει και έπειτα η παραμονή του στο νοσοκομείο θα πρέπει να μείνει στα θετικά χάρη στην σέξυ νοσοκόμα του!

Καλό και το Echo #25 με την μονομαχία μέχρις εσχάτων μεταξύ της Julie και του Cain. Θα κάνω spoiler, η Julie νικάει και ρουφάει όλο το υλικό που είχε ο Cain. Ναι, ήταν τόσο προφανές! Τα υπόλοιπα, που υπάρχουν για να δώσουν ένα βάθος στο τεύχος είναι πολύ ενδιαφέροντα ώστε να μην νοιάζεσαι για την εξέλιξη της μονομαχίας. Απλώς εντάξει το B.P.R.D. Hell On Earth New World #3. Λίγο από δω και από κει, με τέρατα από δω κι από κει. Δυνατό σημείο πάντοτε το σχέδιο του Guy Davis.

Συνοπτικά τώρα. Απαράδεκτο το Shadowland #4, αν δεν είχε την Elektra απλώς δεν θα το διάβαζα. Πλάκα είχε το Strange Tales II #1 με κερασάκι στην τούρτα την ιστορία του Wolverine δια χειρός Gabriel Ba. Μετριότατο το Superior #1 των Mark Millar και Francis Leinil Yu. Περίπου Shazam σε Millar έκδοση. Προτιμήστε να βρείτε το Marvelman του Alan Moore.Όχι άσχημο το Star Wars Knight Errant Aflame #1. Τελικά η περίοδος της Old Republic είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη και χωρίς τα βαρίδια των άλλω περιόδων του Star Wars.

Δεν υπάρχουν σχόλια: