Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Κυκλοφορίες 27-10-2010


Νέος Charles Burns, crossover Hellboy και Jack of Fables!



Το νέο comic του Charles Burns, δημιουργού του Black Hole λέγεται X'ed Out. Αποτελείται από 56 σελίδες όλο χρώμα και απ'ότι φαίνεται η συνέχεια του θα λέγεται The Hive. Σε αυτό ο Burns διηγείται την ιστορία του Doug, ενός νεαρού που αναρρώνει από κάποιο τραύμα ή εγχείρηση, μέσω των αναμνήσεων του αλλά και τον τρομακτικών ονείρων του που μοιάζουν με τις περιπέτειες του Τεν Τεν αν ο Herge τις σχεδίαζε υπό την επήρεια βαρειών ναρκωτικών. Φαίνεται υπέροχο και ενοχλητικό όπως τα περισσότερα comics του Burns.

Με το "κανονικό" Beasts Of Burden είχα ασχοληθεί παλιότερα και το'χα βρει πραγματικά καλό. Το Beasts Of Burden-Hellboy είναι ένα crossover που πραγματοποιείται χάρη στην Dark Horse και ίσως να είναι ότι πιο διασκεδαστικό φέρει τον τίτλο Hellboy τον τελευταίο καιρό. ο κερασφόρος ήρωας τυχαίνει να βρίσκεται στα μέρη αυτών των κατοικιδίων και τους δίνει ένα χέρι βοήθειας με ένα πρόβλημα με προϊστορία. Χαριτωμένη ιστορία, πολύ όμορφο artwork από την πάντα καλή Jill Thompson.

Το Jack Of Fables #48 φαίνεται αλλάζει inker κάπου στα μισά κάτι που φαίνεται άσχημο ενώ η ιστορία του δεν κάνει κάτι άλλο από το να προετοιμάσει για την μεγάλη σύγκρουση που έπεται. Κάποιοι θα πάνε να βοηθήσουν τον Δράκο Jack ενάντια στον Jack Frost που πλησιάζει ενώ ο Wicked John βαρέθηκε να κάθεται στο Grand Canyon με ένα σπαθί καρφωμένο. Μέτριο τεύχος για μια σειρά που μας έχει συνηθίσει σε καλύτερα ενώ έχει ακόμη έναν χρόνο ζωής σύμφωνα με τους δημιουργούς της.

Το John Constantine Hellblazer City Of Demons #2 είναι καλό. Δυο γιατροί έχουν βαλθεί να μολύνουν τους ασθενείς τους με αίμα δαίμονα και μιας και ο John αναρρώνει εκεί βρίσκεται φυσικά μπλεγμένος. Τουλάχιστον η ανάρρωση με την βοήθεια της σέξι νοσοκόμας δεν του κόστισε τίποτα, ζήτω το βρετανικό ΕΣΥ! Αυτό το comic δεν θα μπορούσε να διαδραματιστεί στην Αμερική δηλαδή αν και τώρα με το σχέδιο του Ομπάμα ίσως να άλλαξε κάτι!

Καλό και το Incognito- Bad Influences #1 στο οποίο βλέπουμε την ζωή του Zack Overkill όπως είναι τώρα. Δουλεύει σαν υπερήρωας για την οργάνωση S.O.S., έχει πάλι μυστική ταυτότητα, βλέπει ψυχολόγο, κάνει σεξ με την συνάδελφό του Zoe Zeppelin μέχρι που κάτι συμβαίνει. Αυτά τα ολίγα και εισαγωγικά όμως πολύ ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο πρώτο τεύχος της δεύτερης σειράς Incognito στην οποία Brubaker και Phillips κάνουν καλή δουλειά.

Στα γρήγορα τα υπόλοιπα. Αρκετά καλά και ενδιαφέροντα τα Detective Comics #870, Terminator 1984 #2 και Zatanna #6. Συμπαθητικό το Ultimate Comics Spider-Man #15
κάκιστο το Ultimate Comics Avengers 3 #3, πρέπει να είμαι μαζοχιστής που δεν σταματώ να το διαβάζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: