Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Κυκλοφορίες 29 - 12 - 2010



Πριν την τελική μάχη...


Στο Jack Of Fables #49, το προτελευταίο τεύχος της σειράς, σχεδόν όλοι νιώθουν την επιθυμία να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Ποιο είναι αυτό; Μα ο τόπος που κατοικεί ο Jack o Δράκος, κάπου στον Καναδά όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ευγενείς. Με αυτόν τον τρόπο, μόνο και μόνο γιατί το απαιτεί η ιστορία θα υπάρξει μια μεγάλη μάχη που θα καθορίσει το μέλλον όλων αυτών των πολύ διασκεδαστικών χαρακτήρων και θα αποτελέσει τον επίλογο αλλά και το αποκορύφωμα της σειράς. Τώρα, φταίω γω που έχω "αγαπήσει" κάποιους από αυτούς και θα τους ήθελα να συνεχίσουν στην κανονική σειρά;

Batman - The Dark Knight #1, ένας ακόμα τίτλος Batman, είναι πιο ενδιαφέρον απ'όσο θα νόμιζε αρχικά οποιοσδήποτε βλέποντας πως το David Finch έχει διπλά καθήκοντα. Γράφει και σχεδιάζει και δεν τα καταφέρνει πολύ άσχημα, δανείζεται και από το Broken City των Azzarello - Eduardo Risso και βγάζει κάτι αξιοπρεπές χωρίς όμως να πείθει. To Detective Comics #872 των Snyder - Jock είναι επίσης ενδιαφέρον αλλά και αυτό υπολείπεται συγκρίσεων με τα comics του Morrison, τις ιστορίες της Batwoman, ακόμα και τις δουλειές του Cornell.

Το Hellboy - The Sleeping And The Dead #1 είναι καλούτσικο. Είναι μια ιστορία δυο τευχών που ασχολείται με βρικόλακες και άλλα παρόμοια τέρατα ενώ αφήνει εκτός την κεντρική storyline με τα ξωτικά άλλη μια φορά. Σε αυτήν την περίπτωση στο σκίτσο δεν είναι ο συνήθης ύποπτος Richard Corben αλλά ο Scott Hampton που προσαρμόζει ελαφρώς και ίσως άγαρμπα το στυλ του σε αυτό του Mignola πετυχαίνοντας ένα καλό όμως αποτέλεσμα.

Από το στρατόπεδο της Marvel υπάρχει το παράξενο αλλά γενικά καλό και αρκετά αστείο Astonishing Spider-Man & Wolverine #4. Οι δυο ήρωες, σιγά σιγά, όπως περιδιαβαίνουν τα timelines υποψιάζονται τι πραγματικά τους συμβαίνει. Αξίζει να διαβάσει κανείς αυτήν την μίνι σειρά των Jason Aaron και Adam Kubert. Στον άλλο Astonishing τίτλο, το X-Men Xenogenesis #4 ο Ellis δεν μπορώ να πω πως με έχει αφήσει ενθουσιασμένο, επιμένω, δεν χρειάζονταν τόσοι Furies. Οι σκηνές μάχης όμως είναι καλές και μάλλον το ίδιο και το resolution αν και αυτό θα εξαρτηθεί και από το επόμενο τεύχος.

Το Ultimate Comics Avengers 3 #5 αφήστε το καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: