Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες 09 - 02 - 2010


Χάλασε ο καιρός, έχω πονοκέφαλο και υποθερμία. Γι'αυτό θα γράψω για παγωμένες θάλασσες.



Στο Unwritten #22 ο Tommy με κάποιον θαυμαστό τρόπο κατάφερε να παγώσει την ιστορία στην οποία βρίσκεται. Όχι ότι πιο έξυπνο καθώς το πλοίο στο οποίο είναι επιβάτης "σκαρφάλωνε" σε ένα τεράστιο κύμα και βρίσκεται σε κάθετη θέση σε σχέση με τον ορίζοντα! Έχει κατάβαση να κάνει αλλά και να βρει που θα πρέπει να πάει μετά και το κυριότερο πως. Αφήνοντας την πλοκή στην άκρη οι Carey και Gross προσπαθούν μέχρι το τέλος του συγκεκριμένου τεύχους να εντυπώσουν στον αναγνώστη το πόση σημασία έχει η φάλαινα σαν σύμβολο στην λογοτεχνία του φανταστικού και όχι μόνο.

Η Cinderella επιστρέφει με μια νέα σειρά με υπότιτλο Fables Are Forever. Λες και βγήκε δηλαδή από ταινία James Bond. Ένας φόνος στη φάρμα φέρνει δυσάρεστες αναμνήσεις στην Cindy. Συγκεκριμένα μιας αποστολής στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση και ακόμη πιο συγκεκριμένα την συνάντησή της με την πληρωμένη δολοφόνο με τον κωδικό silverslipper! Ενδιαφέρον τεύχος που βάζει καλές βάσεις για την συνέχεια και αφήνει διάφορα ερωτήματα να πλανώνται.

Στο Incognito Bad Influences #3 η συνάντηση του Zack με μερικούς παλιούς του συντρόφους που έχει ως σκοπό την αλίευση πληροφοριών είναι επεισοδιακή. Γενικά τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελε και είναι μια έκπληξη γι'αυτόν. Οι πολλές συναναστροφές του με την Zoe Zeppelin τον έχουν αλλάξει περισσότερο απ'ότι θα περίμενε. Τι σου είναι ο έρωτας τελικά!

Στο Batman And Robin #20 έχουμε νέα δημιουργική ομάδα. Κάπου εδώ βέβαια πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν αξίζει πια αυτός ο τίτλος. Η απάντηση θα τείνει μάλλον προς το όχι, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν τόσοι τίτλοι Batman συνολικά και κάποιοι από αυτούς καλύτεροι. Η γκρίνια όμως μάλλον προέρχεται σαν αντίδραση στην cheesy εισαγωγική σκηνή του τεύχους. Στην συνέχεια στρώνει αλλά τι να το κάνεις.

Το B.P.R.D. Hell On Earth Gods #2 έχει πολύ κουβέντα. Κι εκεί που κανείς θα περίμενε να γκρινιάξω, ιδιαίτερα αν διαβάζει το μπλογκ μου, θα διαψευστεί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί μέσα από την συζήτηση των μελών της B.P.R.D. βγαίνει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που έχει να κάνει με την προέλευση των πλασμάτων που απειλούν την Γη αλλά και με τους αντιπάλους αυτών.

Ultimate Universe stuff για το τέλος: Ο σχετικά καλός και γλυκόπικρος επίλογος του New Ultimates #5 της προηγούμενης βδομάδας οδηγεί στο Ultimate Avengers Vs New Ultimates #1. Δεν φαίνεται κακό αλλά με τον Millar όλα μπορείς να τα περιμένεις. Καλύτερο όλων όμως το Ultimate Spider-Man #153. Η εκπαίδευση του Spidey από τον Tony Stark δεν πάει καλά. Χάρη κάνει στην φιλενάδα του κι αυτός ο έρμος, έμπλεξε. Όχι όμως όσο η Νέα Υόρκη και ολόκληρος ο κόσμος εξαιτίας της περιέργειας της Black Cat, που θυμίζει έντονα την Catwoman εδώ, και του Mysterio.

Δεν υπάρχουν σχόλια: