Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες 23 - 02 - 2011


Ξεκινώ με Amazing Spiderman! Έχει ξαναγίνει; Amazing!



Πολύς λόγος έχει γίνει για το Amazing Spider-Man #655. Από τι προκλήθηκε αυτό; Κυρίως από το πολύ καλό artwork του Marcos Martin. Αυτός λοιπόν, εμπνέεται από τον Tim Sale και ζωγραφίζει με τεράστια ένα πολύ δυνατό σενάριο του Dan Slott. Η Marla Jameson είναι νεκρή. Αυτό το γεγονός κάνει τον Pete να δει έναν "ωραίο" εφιάλτης στον οποίο παρελαύνουν ένα τσούρμο πεθαμένοι σχετιζόμενοι με αυτόν και το alter ego του. Αναγκάζεται λοιπόν να πάρει γενναίες αποφάσεις. Μένει μόνο να δούμε πόσο θα δυσκολευτεί να μείνει πιστός σε αυτές δεδομένου των συνθηκών.

Αν είχατε δώσει σημασία στην side story που υπήρχε στα προηγούμενα Detective Comics κάνατε καλά γιατί από το τεύχος #874 αυτή μετατρέπεται σε κεντρική ιστορία. Έχει να κάνει με την επιστροφή του γιου James Gordon στην Gotham City. Ο γιος, ο James Jr. είναι λιγάκι ψυχοπαθής, αποδεδειγμένα. Ο πατέρας του τον υποπτεύεται για κάποια πραγματάκια που συνέβησαν στο παρελθόν ενώ η επιστροφή του στην πόλη συμπίπτει με κάποια εγκλήματα που ίσως να του ταιριάζουν. Αχ, δύσκολες μέρες για τον Gordon. Γράφει ο Scott Snyder και σχεδιάζει ο Francesco Francavilla δίνοντας ένα αμάλγαμα Matt Wagner και David Mazzucchelli.

Στο Echo #28 η Ivy έχει γίνει δωδεκάχρονο. Και ίσως πολύ να λέω. Και είναι τραγικό αυτό γιατί η Ivy είναι πάντα η φωνή της λογικής σε αυτό το τσούρμο. Ο Dillon απλώς θέλει την Βαλκυρία με την μεταλλική επίστρωση που έχει δυο προσωπικότητες οι οποίες δεν ξέρουν τι θέλουν επίσης! Μπλέξιμο που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μιας και ο Phi Collider είναι έτοιμος άρα και το τέλος του κόσμου είναι κοντα!

Marvel και Ultimate Universe για την συνέχεια. Το Ultimate Doom #3 δεν είναι άσχημο. Βλέπεις και πραγματάκια που είχαν παρουσιαστεί στα προηγούμενα τεύχη ή ακόμα και σε προηγούμενες σειρές και εδώ βρίσκουν λόγο ύπαρξης. Βέβαια υπάρχουν ευκολίες και εδώ. Πραγματικά καλό όμως είναι το Ultimate Spider-Man #154. Η Gwen και η Mary Jane γίνονται ξανά φιλενάδες - τι καλά αν ήμουν 16χρονο κορίτσι - το ζουμί όμως είναι αλλού. Στο Mexican Standoff μεταξύ Spidey, Catwoman,εχμ, Black Cat και Mysterio. Ένα μυστηριώδες τεχνούργημα στην μέση και τον Spidey να δείχνει στον Stark πως μάλλον δεν χρειάζεται εκπαίδευση αλλά ένα χέρι βοήθειας που και που.

Συνοπτικά τώρα. Αξίζει μια ματιά το New York Five #2. Ενδιαφέρον το Who Is Jake Ellis #2. Τέλος να κάνω μετά από καιρό και μια αναφορά σε Conan καθώς το King Conan The Scarlet Citadel #1 είναι αρκετά καλό ενώ είναι must για όποιον έχει διαβάσει την κανονική ιστορία του R.E. Howard ή έστω την παλιά μεταφορά σε comic από τους Roy Thomas and Frank Brunner!

Δεν υπάρχουν σχόλια: