Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες 30 - 03 - 2011


The End... of a new beginning?



Jack Of Fables #50, το τελευταίο τεύχος της σειράς. Μια επική σύγκρουση, μια μεγαλειώδης σφαγή, μια γιγαντιαίων διαστάσεων φάρσα. Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς σε αυτό το όλο υπερβολή comic. Ο Δράκος Τζακ εναντίον του γιου του, επίσης Τζακ και στην μέση όλο σχεδόν το καστ που έχει μείνει ζωντανό μέχρι τώρα. Double splash pages απεικονίζουν με λεπτομέρεια τον χαλασμό και ο αναγνώστης διασκεδάζει και λυπάται και λιγάκι καθώς δεν είναι πως τελειώνει αυτή η διασκεδαστική σειρά μόνο αλλά πως "χάνονται" και πολλοί χαρακτήρες που τους έχεις αν όχι αγαπήσει σίγουρα συνηθίσει. Ίσως όχι το καλύτερο τέλος σίγουρα όμως ό,τι πιο ταιριαστό θα μπορούσε να γίνει.

Στο Incognito - Bad Influences #5 o νέος, βελτιωμένος και κυρίως ανθρώπινος πια Zack Overkill την παθαίνει όπως δεν θα την πάθαινε ποτέ όταν ήταν απλώς τέρας. Προδοσίες, διπλοί πράκτορες που έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, συνάδελφοι, εγκληματίες, όλα μέσα με τις διαχωριστικές γραμμές να μην είναι πουθενά εμφανείς. Η δυσπιστία για τον Zack περνά μέχρι το τέλος του τεύχους ακόμα και στην Zoe Zeppelin και κάπως έτσι ο Zack είναι χαμένος από χέρι. Κρίμα. Αναρωτιέμαι τώρα πότε θα ξεκινήσει το επόμενο volume αυτής της πολύ καλής σειράς.

Στο Detective Comics #875 μια παλιά υπόθεση του Jim Gordon φαίνεται να συνδέεται άμεσα με την επανεμφάνιση στην Gotham του ψυχοπαθούς γιου του. Τι τραβάει κι αυτός ο έρμος. Δεν τον φτάνει που ηγείται μιας αστυνομικής δύναμης μέλη της οποίας μέχρι πρόσφατα έκαναν τον Vic Mackey και την παρέα του να θυμίζουν προσκόπους. Ούτε που όταν ο Joker έχει κέφια τα θύματα ξεκινούν από διψήφια νούμερα. Πρέπει να έχει την υποψία πως ο γιος του έγινε δολοφόνος από την παιδική του ηλικία και πως μάλλον συνεχίζει ανενόχλητος από κει κι έπειτα.

Στο Echo #29 η Ivy έχει πια σώμα δεκάχρονου. Ε, και; Αυτή είναι ακόμα ο αρχηγός στην εισβολή στον Phi Collider που βρίσκεται θαμμένος κάπου στην Αλάσκα. Τόσα χρόνια εμπειρίας σαν πράκτορας και η μετάλλαξη της Julie στο τέλειο ανθρώπινο ον αντισταθμίζουν τα ελαττώματα του να΄ναι 1 και 20 και να μην μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο. Τουλάχιστον μέχρι να πάει κάτι πολύ στραβά. Τότε θα δούμε τι θα γίνει.

Αρκετά καλό το Zatanna #11. H Zee έχει μεταμορφωθεί σε μαριονέτα και την έχει δύσκολα. Τι ευτυχία που έχει καλούς φίλους. Κάπως έτσι πάει αυτό το τεύχος το οποίο έχει έναν επίλογο στον οποίο αλλάζει το κλίμα. Αρκετά καλό και το American Vampire #13 για το οποίο έχω κάνει καιρό να γράψω. Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και ο άντρας της βαμπίρισσας Pearl στέλνεται στο πεδίο μάχη του Ειρηνικού. Παρέα με τον Skinner Sweet. Δεν το λες και καλή τύχη.

Τα υπόλοιπα στα γρήγορα. Πολύ καλό το King Conan - The Scarlet Citadel #2, απλώς εντάξει το Dollhouse - Epitaphs και μόνο για τους fans της σειράς. Καθυστερημένο αρκετά και όχι τόσο καλό όσο τα δυο προηγούμενα τεύχη το Ultimate Comics X #4 ενώ πολύ κατώτερο μέχρι τώρα το Kick-Ass 2 σε σχέση με την πρώτη σειρά, κάτι που μάλλον γίνεται ακόμα πιο εμφανές στο 2ο τεύχος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: