Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες 18 - 05 - 2011


Mages, Bats and Ultimates...



Ξεκινάω με τον John τον μάγο. Στο Hellblazer #279 που λέτε ο αντίχειρας που κόλλησε ο Constantine τον οδηγεί σε παράξενα μονοπάτια. Να, βρίσκεται στην θέση να πρέπει να ζητήσει βοήθεια από τον γκάνγκστερ πεθερό του κάτι που δεν θα έκανε ακόμα και αν του το ζήταγε το γυναικάκι του η Epiphany. Στο τέλος αυτής της διαδρομής θα βρει δώρο έκπληξη που θα τον oλοκλήρωσει σαν άνθρωπο και θα του χαρίσει μια στιγμή οικογενειακής ευτυχίας. Μέχρι να τα κάνει θάλασσα η ανιψιά του φυσικά. Αχ, καημένε Τζον. Τουλάχιστον δεν πρόκειται να σε ξαναϋποδυθεί ο Keanu Reeves...

H Zatanna αν θυμάμαι καλά ήταν παλιά φιλενάδα του Constantine. Άρα θα'πρεπε να ξέρει πως δεν βάζεις έναν μάγο σε κοινή φυλακή πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ο Brother Night. Στο Zatanna #13, που εντάξει, απλώς καλό ήταν, έχουμε μερικές "διασκεδαστικές" σκηνές από μια φυλακή και την "Z" να "ανακαλύπτει" πως ο Spectre δεν έχει χιούμορ...

Στο Fables #105 ο Bigby και ο πατέρας του, ο Βόρειος Άνεμος συζητούν σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Πατροκτονία ή παιδοκτονία θα υπάρξει αν πάει καλά η συζήτηση. Κι όμως, ο σοφός και αλλαγμένος, όπως τελικά φαίνεται, Βόρειος Άνεμος βρίσκει μια εναλλακτική λύση στο αδιέξοδο που έχουν βρεθεί. Δεν είναι σπουδαίο τεύχος αλλά όταν καταλαβαίνεις που πάει το πράγμα μπορεί και να συγκινηθείς λιγάκι, αν είναι τέτοιος τύπος.

Μέτριο το Batman #710 με την επιστροφή του Harvey Dent στην Gotham και τα προβλήματα της Kitrina Falcone AKA Catgirl. Δεν πειράζει όμως γιατί το Batman And Robin #23 είναι πολύ καλύτερο. Ο Jason Todd βαριέται στο Arkham. Έτσι κάνει αίτηση να μεταφερθεί αλλού, δεν είναι βαριά περίπτωση εξάλλου! Απώτερος σκοπός σίγουρα υπάρχει, μην ξεχνάμε, αυτός ο τύπος θα μπορούσε να είναι ο Batman. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πολλοί κατάδικοι θα υποφέρουν και εδώ που τα λέμε ας πρόσεχαν. Αν είσαι ψάρι δεν πλησιάζεις τον καρχαρία. Α, μην ξεχάσω, αξίζει μια ματιά και στο Batman Gates Of Gotham #1.

Μια ματιά όμως σίγουρα αξίζει και το Rocketeer Adventures #1 της IDW, μια ενδιαφέρουσα ανθολογία από διάφορους καταξιωμένους συγγραφείς και σχεδιαστές. Casaday, Allred, Busiek, Kaluta μερικά από τα ονόματα των συντελεστών αυτού του τεύχους. Ο retro ήρωας του αδικοχαμένου Dave Stevens έχει αρκετά ακόμα να δώσει και οι παραπάνω άνθρωποι φροντίζουν γι'αυτό.

Κοίτα να δεις που τελικά ο Spidey απλώς τραυματίστηκε από την σφαίρα του Punisher. Αυτό είναι το πρώτο που βλέπουμε στο Ultimate Avengers Vs New Ultimates #4 . Πριν προλάβει να πάρει ανάσα όμως να σου πάλι χαμός γιατί οι Avengers και οι Ultimates δέρνονται μιας και νομίζουν οι μισοί για τους άλλους μισούς πως είναι προδότες. Τι έξυπνοι. Και κάπου εκεί αφήνω τους προηγούμενους στα προβλήματά τους και συνεχίζω με αυτά του Spidey στο Ultimate Spider-Man #158 που σαν να μην τον έφτανε η τρύπα στην κοιλιά του έχει να αντιμετωπίζει τον Osbourne και τους άλλους παλαβούς συντρόφους του. Γενικά μέτρια προς καλά τεύχη κάτι που είναι βελτίωση για το πρώτο, χειροτέρευση για το δεύτερο.

Αφήνω την τελευταία παράγραφο για το Astonishing X-Men #38 που όχι, δεν συνεχίζει την ιστορία του #37 αλλά μας πηγαίνει να δούμε τι κάνουν τα άλλα μέλη της ομάδας. Μα γιατί; Τόσοι X- τίτλοι υπάρχουν! Τέλος πάντων, το καλό είναι πως διαβάζεται. Έχει το αγαπημένο ζεύγος του αδικοχαμένου S.W.O.R.D. τον δράκο της Κίττυ και την ίδια στην άυλη πια έκδοσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: