Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες 29 - 06 - 2011


Κι όμως! Ενώ έχω Batman Inc. ξεκινώ με Xombi.



Στο Xombi #4 λοιπόν βλέπουμε πως η Annie, που λίγο πολύ ευθύνεται για μεγάλο κομμάτι αυτού του χαμού, είναι αρκετά παρεξηγημένη. Απλώς προσπαθούσε να γυρίσει σπίτι της. Ποιο είναι το σπίτι της; Μα φυσικά το ιπτάμενο κάστρο που βρίσκεται πάνω σε στο τεράστιο κρανίο που είδαμε λιγάκι στο προηγούμενο τεύχος ενώ σε αυτό κοσμεί το εξώφυλλο και το βλέπουμε γενικά σε όλη του την μεγαλοπρέπεια μέσα στο τεύχος. Να, δεν είναι κακή η Annie Palmer, απλώς ο Roland Finch την έκανε ό,τι ήθελε, την έδιωξε από το σπίτι της και έχει βαλθεί κιόλας να κατακτήσει και τα άλλα ιπτάμενα κάστρα που υπάρχουν και συνδέονται μεταξύ τους. Γιατί υπάρχουν και ο χάρτης που έχασε η Annie ήταν πολύ σημαντικός τελικά. Rozum και Irving στα καλύτερά τους, ένα must read - must buy comic.

Στο Batman Incorporated #7 ο Grant Morrison με την βοήθεια του Chris Burnham μας ταξιδεύουν σε έναν φτωχό ινδιάνικο καταυλισμό όπου παρακολουθούμε τις περιπέτειες των Man-of-Bats και Little Raven. Φτώχεια, ναρκωτικά, τζόγος, ανεργία και σαν να μην τους έφταναν αυτά απλώνει το χέρι του και ο Leviathan. Άλλο ένα καλό τεύχος αυτής της πολύ καλής σειράς που μάλλον θα διακοπεί εξαιτίας αυτής της αηδίας, του reboot του DCU και θα ξαναρχίσει το 2012...

Συνεχίζω με τον Σκοτεινό Ιππότη και τις περιπέτειες του Dick Grayson στο Detective Comics #878. Καλό ήταν. Ένας παράξενος πειρατής, μια γόνος κακής οικογενείας που προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς να μπλεχτεί στα δίχτυα του εγκλήματος αλλά και χωρίς να γίνει θύμα και ένας γόνος καλής οικογενείας με παράξενες συνήθειες. Τον Jock στο σκίτσο όμως δεν μπορώ να τον συνηθίσω. Επίσης καλό είναι και το Batman Arkham City #3. O Paul Dini βρίσκεται σε καλή φόρμα σε αυτό το tie-in του video game με μια ιστορία που άνετα θα μπορούσε να υπάρξει στις κανονικές σειρές.

Στο American Vampire #16 οι Ιάπωνες με την βοήθεια μερικών ναζί κάνουν πειράματα σε όσους πιάνουν αιχμαλώτους. Τίποτα πολύπλοκο δηλαδή, απλώς μελετούν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να μολυνθεί κάποιος από τα παράξενα βαμπίρια του νησιού. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως είναι ποιον έχουν πιάσει αιχμάλωτο και ποια έρχεται ως προς βοήθεια των Αμερικανών αιχμαλώτων. Καλός χαμός θα γίνει σε αυτήν την Eisner Nominated σειρά.

Το Ultimate Comics X #5, η πραγματικά καλή σειρά των Jeff Loeb και Art Adams φτάνει στο τέλος της με το 5ο τεύχος. Δεν είναι άσχημο σαν τεύχος και θα λογιζόταν σαν game changer αν δεν έπεφτε πάνω σε όλα αυτά τα Ultimate Crossovers και τον "θάνατο του Spiderman". Τώρα φαντάζει σαν μια όμορφη αλλά ανούσια σειρά που μας έκανε τουλάχιστον να απολαύσουμε την τέχνη του Adams κάπου αλλού εκτός των εξωφύλλων για την Dejah Thoris.

Τι άλλο διάβασα: Το MAD Magazine #510 που είναι πάντα αστείο, το Witch Doctor #1 για το οποίο θα πω γνώμη άμα διαβάσω κι άλλο ένα τεύχος και το FF #5 που με αφήνει πια το λιγότερο αδιάφορο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: