Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες 03 - 08 - 2011


Η κατάρα της νυχτερίδας.


Τι συμβαίνει λοιπόν στο Flashpoint Batman Knight Of Vengeance #3; Μα η τελική σύγκρουση ανάμεσα σε ένα αντρόγυνο που έφτασε στα άκρα και μάλιστα στα αντίθετα. Μέσω flashbacks εξιστορείται πολύ επιτυχημένα πως από τον τραγικό θάνατο του Bruce κατέληξαν οι δυο Waynes να μεταμορφωθούν σε Batman και Joker αντίστοιχα φέρνοντας ταυτόγχρονα παράξενες σκέψεις στο νου του αναγνώστη για αυτό το δίπολο όπως υπάρχει στο "κανονικό" σύμπαν της DC. Έξοχο και το τελείωμα του τεύχους που αναδεικνύει ακόμα παραπάνω την τραγωδία αλλά και φέρνει ακόμα πιο μπροστά την κατάρα του Batman, κάτι με το οποίο έπαιξε και ο Morrison στα δικά του τεύχη.

Καλό είναι και το Flashpoint #4 αν και θα έλεγα λιγότερο καλό από τα προηγούμενα τεύχη. Πρέπει να πειστεί που λέτε ο Thomas Wayne - Batman να λάβει μέρος στη διαμάχη μεταξύ Aqua Man και Wonder Woman ώστε η coolness του να φέρει και τους άλλους ήρωες μαζί. Να δείτε που κάτι τέτοιο γίνεται με την συνδρομή και των πιτσιρικάδων που αποτελούν τον Captain Marvel μόνο και μόνο για να φαγωθεί όλο σχεδόν το τεύχος με αυτό και να αποδειχτεί κακή ιδέα. Ε, τουλάχιστον έχει καλό artwork δια χειρός Andy Kubert.

Το Batman Arkham City #4 είναι πολύ καλό. Καλύτερο ίσως και από πολλούς "κανονικούς" Bat-τίτλους. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του Bats και της Catwoman αλλά και το πως ο Dini γράφει τον Joker κάνουν το τεύχος διασκεδαστικότατο. Cool ατάκες, εξαίσιο artwork, να μην ήξερες αυτό που μόλις τώρα μαθαίνει ο Bats, πως δηλαδή πίσω απ'όλα κρύβεται ο Hugo Strange... Καταραμένα video game tie ins!

Στο I Zombie #16 ο Horatio και η Gwen βρίσκουν και σώζουν τον Scott, βγαίνουν από τις κατακόμβες μόνο και μόνο για να δουν πως και η πόλη έχει γεμίσει ζόμπι. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε οργάνωση που ασχολείται με το υπερφυσικό έχει καταφτάσει πια εκεί και οι αποκαλύψεις γίνονται με ρυθμό πολυβόλου. Από την μια η κυβερνητική οργάνωση των Dead Presidents από την άλλη η κυνηγοί τεράτων, στην μέση ο Horatio με την Gwen και κάπου αλλού ο Amon και η Galatea! Χαμός.

Σε παρόμοια μέρη φαίνεται να κινείται τo Rachel Rising #1 το νέο μετά το Echo πόνημα του Terry Moore. Πιο fantasy και horror αυτήν τη φορά με την πρωταγωνίστρια να κάνει ότι λέει ο τίτλος, να σηκώνεται από τον ρηχό τάφο που την είχαν βάλει. Ποιος την σκότωσε; Έχει γίνει βαμπίρ; Θα δούμε μάλλον στα επόμενα τεύχη.

Επιγραμματικά τα υπόλοιπα. Το Kult #1 θα φέρει συγκίνηση σε παλιούς gamers, τίποτα περισσότερο. Το S.H.I.E.L.D. #2 είναι καλό αλλά και λίγο μπέρδεμα πια.Το Ultimate Comics Fallout #4 μας δείχνει τον νέο Spidey, πως ο Reed τελικά επέζησε και καταφέρνει να μην κάνει τίποτα από τα δυο καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: