Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες 04 - 01 - 2012


Το ζευγάρι των Swamp Thing και Animal Man θα έχει την τιμητική του και αυτήν την εβδομάδα.



Στο Animal Man #5 ξεκινάμε από κει που είχαμε μείνει. Δηλαδή με τον πράκτορα της "Σαπίλας" να επιτίθεται στα δυο πιο ανθρώπινα μέλη της οικογένειας Baker. O Animal Man, κατα κόσμον Buddy, και η κόρη του η Maxine φθάνουν έγκαιρα για να τους σώσουν χωρίς όμως να αποφεύγουν λάθη που θα οδηγήσουν στην ενδυνάμωση του αντιπάλου τους. Το συμπέρασμα στο οποίο φτάνουν είναι πως χρειάζονται τον Swamp Thing o οποίος όμως, όπως βλέπουμε στο Swamp Thing #5 έχει κι αυτός τα προβλήματα του. Δεν θα επεκταθώ σε αυτά. Αυτό που μου έμεινε περισσότερο στο μυαλό ήταν η "προδοσία" εκ μέρους της DC όσον αφορά την Abigail Arcane, την σχέση της με τον Swamp Thing και την νέα σχέση της με τον Alec Holland. Παρ'όλα αυτά, ό,τι συνέβη, δεν με ενόχλησε όσο θα νόμιζα και τελικά μου άρεσε κιόλας. Μήπως κατά βάθος έχω ρομαντική ψυχή;

Το δίδυμο Ed Brubaker και Sean Phillips έχει δώσει για λογαριασμό της Marvel τις πολύ καλές σειρές Criminal και Incognito. Όποιος δεν τις έχει διαβάσει ας τις βρει. Η νέα τους σειρά με τίτλο Fatale εκδίδεται από την Image. Μικρή διαφορά. Έχει και παρόμοιο στυλ με τις δυο προαναφερθείσες. Στο Fatale #1 έχουμε μια μυστηριώδη γυναίκα, μια μυστηριώδη υπόθεση από το παρελθόν και έναν ήρωα που βρίσκεται σε λάθος μέρος την λάθος στιγμή και το πληρώνει. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και έχω εμπιστοσύνη στους δυο δημιουργούς τόσο που παραβλέπω το απότομο τέλος.

Το Action Comics #5 είναι καλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο τεύχος. Τουλάχιστον στην πρώτη ιστορία που είναι γραμμένη από τον Morrison και σχεδιασμένη από τον Andy Kubert. Σε γενικές γραμμές όμως δεν έχω εντυπωσιαστεί αυτήν τη φορά από τον Grant αλλά εντάξει, καλό είναι. Καλό συνεχίζει όμως να είναι το O.M.A.C. #5 από το οποίο έχω εντυπωσιαστεί γιατί δεν περίμενα να είναι ένας τίτλος που να συνεχίζω να διαβάζω με χαρά. H guest εμφάνιση του Frankenstein σε αυτό το τεύχος είναι ένα χαριτωμένο bonus.

Από τα New52 της DC διάβασα και τα Batwing #5, Detective Comics #5, Red Lanterns #5, Stormwatch #5 και Justice League International #5. Κανένα τους δεν είναι πολύ καλό, όλα όμως λίγο ή πολύ διαβάζονται ενώ κάποια από αυτά έχουν καλό artwork. Ελπίζω το μελλοντικό crossover μεταξύ Detective Comics και Batman να μην λειτουργήσει εις βάρος του δεύτερου αλλά να κάνει και το πρώτο ένα Bat-comic που να αξίζει πραγματικά.

Σε πιο παραφυσικά μονοπάτια συναντάμε το I Zombie #21. Η απουσία του Allred στα σχεδιαστικά καθήκοντα δεν περνά απαρατήρητη αλλά δεν έχει και απώλειες. Ο J. Bone, γνωστός σε μένα από το Spider - Man: Tangled Web τα καταφέρνει κάτι περισσότερο από καλά. Η ιστορία έχει γίνει επίσης ενδιαφέρουσα. Το Rachel Rising #4 κινείται σε παρόμοια αν και πιο creepy μονοπάτια, είναι αρκετά καλό αλλά ακόμη περιμένω να δω που το πάει ο Terry Moore.

Τελειώνω όπως συνήθως με Marvel. Στο αδιάφορο Wolverine And The X-Men Alpha And Omega #1 ο Kid Omega δεν ξεχνά την αντιπάθειά του προς τον Logan οπότε του κάνει πάλι την ζωή δύσκολη. Στο Uncanny X-Force #19.1 ο Remender αγγαρεύεται να κάνει αυτό το τεύχος προπομπό σειράς που θα ασχολείται αποκλειστικά με το Αge of Αpocalypse σύμπαν. Μέτριο τεύχος αλλά δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα αν είναι καλή η ιστορία ή όχι καθώς η ανικανότητα του Billy Tan με βραχυκυκλώνει. Τι άλλο, ένα βαρετό Uncanny X-Men #4 και ένα μέτριο Avengers Academy #24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: