Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες 25 - 01 - 2012


Πάλι καθυστέρησα. Έχουμε ήδη Κυριακή. Καλά, εντάξει, δεν υπάρχει και κάτι το ιδιαίτερα εντυπωσιακό αυτήν την εβδομάδα.


Καλύτερο comic της βδομάδα μάλλον είναι το American Vampire #23. Η ιστορία συνεχίζεται από κει που είχε μείνει. Στην μέση μιας σκηνής δράσης. Ενός κυνηγητού με αυτοκίνητα ανάμεσα σε έναν βρικόλακα και τον νεαρό κυνηγό βρικολάκων Travis με μπόνους μια ξανθομαλλούσα κοπέλα στο πορτ-μπαγκάζ του πρώτου. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν κάποια flashbacks τα οποία σε κάνουν να καταλάβεις γιατί έγινε τόσο badass ο κυνηγός Travis. Aπό κοντά ακολουθεί το Unwritten #33.5. Τα .5 είναι καλύτερα τον τελευταίο καιρό από την κανονική σειρά και το συγκεκριμένο είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον καθώς εξιστορεί την ιστορία της Anna Beth Rausch και της δύναμης των μαριονετών της.

Συνεχίζω με δυο comics τα οποία αν κάποιος μου'λεγε πως θα συνέχιζα να διαβάζω ακόμα δεν θα τον πίστευα. Στο Aquaman #5 ο Johns βάζει τον Aquaman να αντιμετωπίσει αρχικά μια δύσκολη αλλά συνάμα απλή κατάσταση. Τον ρίχνει στην μέση μιας ερήμου. Μαζί δίνει ψήγματα ενός μεγαλύτερου storyline που το οποίο κρατoύσε συνειδητά στο background. Το Voodoo #5 μπορεί να μην ήταν τόσο καλό όσο το προηγούμενο τεύχος αλλά ήταν αρκετά. Κι έδωσε εκτός από την έκπληξη στο τέλος και πολύ σημαντικές πληροφορίες για το τι δουλειά έχει η Voodoo στην Γη. Γενικά ένα comic που αξίζει να του ρίξεις μια δεύτερη ματιά αν σε έδιωξε το πρώτο τεύχος του.

Στην Gotham City γίνονταν και γίνονται πολλά και διάφορα. Στο All-Star Western #5 ο Hex και ο Dr. Arkham βρίσκονται χαμένοι στις σπηλιές της Gotham όπου συναντούν την φυλή των Miagani που μας γνώρισε ο Morrison κατά την περίοδο των χρονοτάξιδων του Bruce Wayne. Στο I Vampire #5 ο Σκοτεινός Ιππότης δίνει ή μπορεί να πει κανείς δέχεται βοήθεια από τους χαρακτήρες της σειράς για το νέο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Gotham. Ναι το μαντέψατε, γέμισε βρικόλακες. Όχι κι άσχημο τεύχος χαρακτηρισμό που πχ δεν μπορούσες να δώσεις στα προηγούμενα Batman The Dark Knight Στο τεύχος #5 όμως είτε επειδή προστέθηκε write είτε επειδή προστέθηκε inker μπορείς να το κάνεις.

Μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις των New52 είναι το Justice League Dark. Στο Justice League Dark #5 ο John Constantine παραμένει ο μοναδικός ενδιαφέρων χαρακτήρας. Στα πέντε τεύχη της σειράς όλα σχεδόν περνούν από τα χέρια του με τους υπόλοιπους να γυροφέρνουν χωρίς να έχουν κάτι σημαντικό να κάνουν. Μιλάμε για έναν αχταρμά που δεν βγάζει πολύ νόημα αλλά τουλάχιστον σχηματίζει ένα ολοκληρωμένο storyline. Δεν ξέρω αν θα προλάβει να κάνει κάτι καλύτερο ο Milligan καθώς τα τελευταία νέα δείχνουν πως θα αναλάβει ο Lemire την σειρά. Κρίμα.

Μετά το προηγούμενο κάκιστο τεύχος το Angel and Faith #6 σου δίνει την ευκαιρία να βγάλεις ένα επιφώνημα ανακούφισης. Καλύτερο σημείο του η αποκάλυψη ενός παλιού αγαπημένου χαρακτήρα στο τέλος. Όμως η όλη ιστορία με τον Giles που επαναστατεί κατά του στάτους κβο των Watchers δεν με έπεισε ιδιαίτερα. Πάντα φανταζόμουν το παρελθόν του σαν μια αντιγραφή αυτού του John Constantine. Μένοντας στην ίδια εκδοτική εταιρεία μπορώ να πω πως Το B.P.R.D. Hell On Earth Russia #5 δεν ήταν άσχημο. Αλλά να και έχω γίνει βαρετός στο να το λέω, είναι άλλη μια σειρά που δεν προσφέρει πολλά.

Περνάω στα comics της Marvel. Τα δυο πιο ενδιαφέροντα είναι τα FF #14 και Fantastic Four #602 τα οποία γράφει ο Jonathan Hickman. Στο πρώτο η πιτσιρίκα Valeria αποδεικνύει ακόμα μια φορά γιατί είναι ο πιο cool χαρακτήρας που υπάρχει και στις δυο αυτές σειρές. Κι εντάξει, η θυσία του Doom, επική. Στο δεύτερο, εν μέσω της διαστημικής μάχης μεταξύ των Γήινων συμμαχικών δυνάμεων και των Kree εμφανίζονται κάποιες από τις "συνέπειες" του FF. Συνολικά δυο καλά τεύχη τα οποία λειτουργούν καλύτερα μαζί.

Ο Hickman γράφει και το Ultimate Comics The Ultimates #6 με κατώτερα αποτελέσματα. Όαση σε αυτό το τεύχος είναι 5 σελίδες με artwork από τους Ribic και White. To Astonishing X-Men #46 αν εξαιρέσει κανείς κάποιο ενδιαφέρον που μπορεί να έχει για κάποιους μια αναφορά στο Brokeback Mountain είναι αδιάφορο. Τέλος στο X-Men Legacy #261 δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος είναι ο Exodus και συνάμα μου φάνηκε υπερβολικά ηλίθιος σαν χαρακτήρας και γενικά πως έπασχε το τεύχος. Ίσως και να κάνω λάθος αλλά πέρα από την καπατσοσύνη της Rogue τίποτα άλλο σωστό δεν συμβαίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: