Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες 01 - 08 - 2012


Δεκαπενταύγουστος. Πόσο ταιριαστό ένας στραβός πρωθυπουργός να εύχεται "καλή Παναγία" κι εγώ να γράφω ποστ για τεύχη των αρχών του μήνα.


Το I Zombie #28 είναι το τελευταίο τεύχος της σειράς. Κλείνει αρκετά καλά μπορώ να πω αυτήν την όχι αριστουργηματική αλλά γενικά καλή και πάντα συμπαθητική σειρά. Αρκετά "happy end", με τον κόσμο να σώζεται, τους νέους συμμάχους να παραμένουν ως έχει και την Gwen να χάνει την αγάπη αλλά να κερδίζει την αιωνιότητα και κάτι παραπάνω. Όποιος την είχε αγνοήσει καλό θα'ταν να κάτσε να την διαβάσει τώρα που ολοκληρώθηκε, θα διασκεδάσει.

Τελευταίο τεύχος σειράς αποτελεί και το Rasl #15, του δημιουργού του Bone, Jeff Smith. Πολύ καλή και έξυπνη σειρά στο σύνολό της που έχανε όμως αξία εξαιτίας του format της. Τα παράληλλα σύμπαντα και οι εναλλακτικές εκδόσεις των χαρακτήρων μπερδεύονταν εύκολα στο μυαλό σου αφού απείχε και μήνες το ένα τεύχος από το άλλο. Ολοκληρωμένη θα αναδείξει πιο σωστά τις χάρες της.

Τα Animal Man #12 και Swamp Thing #12 συμβαδίζουν πια και το ένα είναι συνέχεια του άλλου. Alec και Buddy κατεβαίνουν στα άδυτα της "Rot" για να προσπαθήσουν να δώσουν ένα τέλος στην εξάπλωσή της όμως εκεί τους περιμένουν εκπλήξεις και έναν ωραιότατο cliffhanger στο τέλος του Swamp Thing. Ευχάριστη έκπληξη το πόσο φαίνεται να ταιριάζουν οι τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες της Ellen και της Abbie. Κάνουν τα κομμάτια των δυο τευχών που διαδραματίζονται εκτός της "Rot" εξίσου αν όχι περισσότερο διασκεδαστικά.

Το Action Comics #12 είναι καλούτσικο. Ο Morrison δείχνει κάποια ψήγματα και του ταλέντου του αλλά και κάποιου σχεδίου που είχε για τον χαρακτήρα και την σειρά χωρίς πάντως να εντυπωσιάζει. Το Dial H #4 πάντως πρέπει να το ζηλεύει καθώς και ο Mieville γράφει σαν αυτόν μα και ο Santolouco θα του ταίριαζε σαν σχεδιαστής. Βάλε πως γίνονται πολλά, πολύ παράξενα μα και εντελώς κατανοητά πράγματα σε αυτό το τεύχος. Κι εντάξει, έχει εξωγήινους που έχουν μαύρες τρύπες ως κατοικίδια, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Μια αναφορά αξίζουν τα Green Arrow #12, Red Lanterns #12, Worlds' Finest #4, Before Watchmen Nite Owl #2 που είναι καλύτερο από το πρώτο τεύχος , Detective Comics #12, Earth 2 #4 και Justice League International #12 που είναι το τελευταίο τεύχος της σειράς.

Παραπάνω από μια αναφορά αξίζει το Hawkeye #1 τον Matt Fraction και David Aja. Ο Hawkeye, όταν δεν σώζει τον κόσμο μαζί με τους Avengers, σώζει τους γείτονές του από τα υπέρογκα νοίκια του νέου μαφιόζου ιδιοκτήτη. Και μέσα σε όλα αυτά αποκτά και έναν σκύλο. Καλό το σενάριο του Fraction, θυμίζει Mazuchelli το σχέδιο του Aja.

Επίσης καλό είναι το Ultimate Comics Spider-Man #13 με τον Miles να αντιμετωπίζει κάποιες συνέπειες από τον εντυπωσιακό θάνατο του θείου του. Το Avengers Vs X-Men #9 είναι μέτριο. Άντε, 3 τεύχη ακόμα να τελειώσει το μαρτύριο. Μα μόνο δυο καλά τέυχη στα εννιά; Τέλος μια ματιά αξίζουν τα Age Of Apocalypse #6 και First X-Men #1.

Θυμάμαι να πηγαίνω γυμνάσιο όταν αγόρασα το πρώτο Black Kiss από τις εκδόσεις Βαβέλ. Παρ'όλο που δεν υπήρχε internet, σε αντίθεση με τον βιβλιοπώλη, ήξερα περί τίνος πρόκειται χάρη σε ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας αν δεν με γελά η μνήμη μου. Άρα μάλλον αντιμετωπίζω την έλευση του Black Kiss II #1 από την Image με ιδιαίτερη χαρά ακόμη και αν το πρώτο τεύχος δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Τι άλλο; Το Thief Of Thieves #7 επίσης της Image είναι καλούτσικο, το Beasts Of Burden Neighborhood Watch της Dark Horse το ίδιο ενώ το Cape 1969 #2 της IDW δυστυχώς όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: