Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Κυκλοφορίες 05 - 09 - 2012


Και κάπως έτσι πέρασε ένας χρόνος από το reboot και η DC αποφάσισε να βγάλει τεύχη με σήμανση #0 τα οποία έχουν ιστορίες από το "παρελθόν" των ηρώων.


Τα καλύτερα.

Δεν παραξενεύει κανέναν που τα Animal Man #0 και Swamp Thing #0 είναι από τα καλύτερα τεύχη 0 αυτής της βδομάδας. Και γιατί άλλωστε; Σχεδόν από την αρχή του DCnU αυτοί οι δυο τίτλοι έχουν διατηρήσει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χάρη στους δυο ταλαντούχους συγγραφείς και τους σχεδιαστές που έχουν περάσει. Στα συγκεκριμένα τεύχη έχουμε origin stories οι οποίες όμως πετυχαίνουν να ενσωματώσουν την "Rot" και τον Arcane στην saga και των δυο αυτών ηρώων. Και εντάξει, με τον Swamp Thing το περιμένεις, με τον Animal Man όμως όχι και αυτό λέει κάτι.

Καλούτσικο είναι και το Action Comics #0. Σε αυτό διαβάζουμε μια ιστορία του Supes από τις πρώτες του μέρες στην Metropolis και μια side story με τον Eric Drekken και τον Captain Comet. Morrison, μπορούσες και καλύτερα όμως. Τι αλλο; Το Dial H #0 που με μια ιστορία που διαδραματίζεται σε αρχαία χρόνια οι Mieville και Burchielli καταφέρνουν να μας δώσουν μια καλύτερη εικόνα για το τι πραγματικά είναι τα "dials" και οι υπερδυνάμεις που δίνουν. Αν μη τι άλλο, μπράβο. Το Detective Comics #0 είναι αρκετά αξιοπρεπές, καλύτερο θα έλεγα από τα κανονικά τεύχη της σειράς και έχοντας μια ενδιαφέρουσα ιστορία από το παρελθόν του Wayne, πριν γίνει Batman. To Green Lantern #0 παρουσιάζει έναν νέο Lantern και μας δείχνει πόσο πίσω χρονολογικά από τα υπόλοιπες είναι όλες οι Green Lantern σειρές.

Τα υπόλοιπα.

Τα Worlds' Finest #0 και Earth 2 #0 θα μπορούσαν να είναι καλά. Είχαν όλα τα φόντα. Αλλά κάτι τους έλειψε. Σεναριακά, σχεδιαστικά νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά σε κανένα από τα δυο. Το Batwing #0 θα μπορούσε και να μην υπάρχει, το χουμε ξαναδεί πρόσφατα το "έργο". Το G.I. Combat #0 το προσπερνάς. Τo Green Arrow #0 έχει μια μάλλον βιαστική origin story ενώ το Stormwatch #0, που ανάθεμα αν βρήκε ποτέ τον δρόμο του μας λέει πως οι Demon Knights ήταν οι πρόγονοι του Stormwatch. Μπέρδεμα, ε; Το Phantom Stranger #0 πρωτοτυπεί όντας πρώτο τεύχος νέας σειράς. Μέχρι εκεί δηλαδή καθώς δεν μου γέμισε το μάτι.

Τα άλλα.

Το Before Watchmen Silk Spectre #3 θα ήταν αρκετά καλό. Αν δεν είχε εμφανιστεί ο Comedian να το παίξει πατέρας. Τον έχουν καταστρέψει νομίζω τον χαρακτήρα του. Την προσπάθειας εμβάθυνσης την νιώθεις λάθος. Συνολικά όμως καλό τεύχος. Καλό είναι και το Fairest #7. Δεν νομίζω πως χρειαζόταν αυτή η ας την πω αλλαγή στον χαρακτήρα της Πεντάμορφης μα δεν με χαλάει κιόλας. Και το artwork από τον Shawn McManus σε στυλ νουάρ είναι πολύ καλό.


Το Hawkeye #2 είναι πολύ καλό και από άποψη σεναρίου και από άποψη artwork ενώ μπορεί να πει κανείς πως είναι ότι πιο κοντινό στον Daredevil των Miller/Mazzucchelli των '80s. Και αυτό είναι μεγάλο κοπλιμέντο. To Ultimate Comics Spider-Man #14 είναι και αυτό καλό. Και ευτυχώς γι'αυτό αποτελεί μόνο φαινομενικά κομμάτι του μέτριου crossover Divided We Fall.


Από την Ιmage υπάρχει το πάντα ενδιαφέρον Thief Of Thieves #8 μα και το Black Kiss II #2. Το δεύτερο μάλιστα έχει αρχίσει να παίρνει απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε διάφορες χώρες λόγω του τολμηρού περιεχομένου του. Να ήταν λιγότερο τολμηρό και να'χε καλύτερη ιστορία λέω εγώ, μέχρι τώρα δεν πλησιάζει το παλιό.Τέλος από την Valiant υπάρχει το Archer And Armstrong #2. Καλό comic, με αρκετή σάτιρα και είμαστε μαζί με τους ήρωες, θέλουν άλλωστε να σώσουν την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: