Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κυκλοφορίες 22 - 08 - 2012


Και ενώ είχα ανεβάσει στροφές και πέταξα δυο ποστ στην σειρά μάλλον έκαψα την μηχανή.


Ξεκινώ με το Batman Incorporated #3, το τεύχος δηλαδή που πήρε αναβολή ενός μήνα εξαιτίας του μακελειού στην Aurora. Δεν ήταν εντελώς αδικαιολόγητη η απόφαση και δεν νομίζω ένας μήνας πάνω ένας μήνας κάτω σε μια σειρά που ήδη έχει καθυστερήσει πολύ κάνει μεγάλη διαφορά. Στο θέμα μας, είναι άλλο ένα πολύ καλό τεύχος. Η περσόνα του Matches Malone επιστρέφει και χρησιμοποιείται ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι πίσω από την υποτιθέμενη δολοφονία του Damian μα και για να ριχτεί λίγο φως στα σχέδια της Τalia/Leviathan.



Αφήνω για λίγο το DCU και συνεχίζω με Vertigo και Fables #120. Σπουδαίο και συνάμα ανατριχιαστικό τεύχος. Το λυκόπουλο Darien βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Βλέπει οράματα, τα σχέδιά του αποτυγχάνουν και παίρνει μια γενναία απόφαση που σου μαυρίζει την ψυχή. Από κοντά το Unwritten #40, όχι στην μαυρίλα αλλά στην αξία. Επιτέλους ξαναβλέπουμε τον Tommy ο οποίος δίνει ένα γερό μάθημα στον ψευδοπροφήτη. Ακόμη συναντά και την τριάδα των νέων ηρώων, ναι και βάζω μέσα σε αυτούς και τον μονόκερω ο οποίος είναι πολύ πιο cool απ΄όσο συνηθίζεται. Από την Vertigo υπάρχει και το Scalped #60 το οποίο είναι το τελευταίο τεύχος της σειράς. Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα γιατί δεν έχω διαβάσει ούτε ένα τεύχος.

Επιστρέφω στο DCU, για να πω πως το Voodoo #12 είναι το προτελευταίο τεύχος της σειράς. Μιας σειράς που γενικά ήταν συμπαθητική και μάλλον αδικήθηκε από τα πρώτα της τεύχη. Τα I Vampire #12 και Justice League Dark #12 είναι σχετικά καλά. Το πρώτο είναι αρκετά straightforward και αφήνει την ανατροπή για το τέλος ενώ το δεύτερο είναι γεμάτο μυστικά και μυστήρια. Διάβασα και τα All-Star Western #12, Batman The Dark Knight #12, Before Watchmen Dr. Manhattan #1 μα δεν ξέρω αν θα πρέπει να τα προτείνω σε κανέναν.

Με Marvel δεν θα πολυασχοληθώ μόνο το μέτριο Ultimate Comics The Ultimates #14 διάβασα εξάλλου. Περνάω στην Image λοιπόν και στο Invincible #94. Καλό τεύχος, που βάζει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της διαλυμένης πια σχέσης μεταξύ του Rex Robot και της Monster Girl ενώ με την ανατροπή στο τέλος σε κάνει να ψάχνεσαι λιγάκι. Επίσης καλό είναι το Rachel Rising #10 της Abstract Studios. Τα δυο απέθαντα κοριτσούδια επισκέπτονται γνωστούς στο νοσοκομείο και βρίσκουν τυχαία μια πηγή γνώσης. Η Rachel κάτι παραπάνω μάλλον όπως βλέπουμε και στο τέλος του τεύχους.



Τελειώνω το post με Dark Horse. To Buffy The Vampire Slayer Spike #1 μάλλον ήταν καλό. Ίσως επειδή δεν είχε πολύ Buffy ενώ είχε ένα διαστημόπλοιο και διαστημοκατσαρίδες. Το Dark Horse Presents #15 είναι σχεδόν πάντα ενδιαφέρον, το Dragon Age Those Who Speak #1 παραπάνω απ'ότι ίσως και να έπρεπε ενώ το Lobster Johnson The Prayer Of Neferu είναι ένα καλό one shot με εξαιρετικό σχέδιο από τον Wilfredo Torres.





Δεν υπάρχουν σχόλια: