Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κυκλοφορίες 17 - 10 - 2012


Δεν βρίσκω κάτι έξυπνο να γράψω.Προχωρήστε παραμέσα.


H Batwoman ψάχνει να βρει την Μέδουσα με την βοήθεια της Wonder Woman. Το υποβρύχιο ταξίδι τους τις φέρνει στον Λαβύρινθο που είναι κάτι σαν το Arkham για μυθικές οντότητες όπως λένε και οι ίδιες. Και κει γίνεται ένας μικρός χαμός που βλέπουμε άλλες φορές και άλλες δεν βλέπουμε και βρίσκουν ένα στοιχείο για τον επόμενο προορισμό τους. Απλά πραγματάκια σε ένα θεέ-μου-πόσο-όμορφο περιτύλιγμα. Και αυτό είναι αρκετό. Πιστέψτε με είναι. Το χω διαβάσει πάνω από δυο φορές το Batwoman #13 και δεν είναι η ιστορία που θα σε κρατήσει.

Εκτός από την παρουσία της σε ξένα comics η Diana έχει και το δικό της. Στο Wonder Woman #13 η Αμαζόνα ταξιδεύει στην Μέση Ανατολή προς αναζήτηση ενός Ανέμου. O Akins σκοντάφτει λίγο στο σχέδιο μα το τεύχος είναι πολύ καλό. Να κάνω μια παρένθεση εδώ να πω την συγκεκριμένη βδομάδα ήταν η χαρά της γυναίκας στο DCU. Εκτός από τα δυο παραπάνω comics υπήρχαν επίσης και τα αρκετά καλά Sword Of Sorcery #1, Birds Of Prey #13, και Catwoman #13. Γυναίκες πρωταγωνίστριες, δυο γυναίκες συγγραφείς στα δυο, η Christy Marx και η Ann Nocenti.

Κλείνω με το DCU πριν πιάσω την Vertigo με τα Justice League #13 και Before Watchmen Minutemen #4. Εντάξει, δεν περιμένουμε πολλά από το Justice League. Ήταν που ήταν μέτριο ήρθε και ο Tony Daniel στην θέση του Jim Lee. To άλλο είναι στην αρχή καλό στην μέση μέτριο και στο τέλος και τα δυο ταυτόγχρονα. Η εμφάνιση του Comedian είναι το μέτριο κομμάτι, η αποκάλυψη του τέλους θα θυμώσει κόσμο.

Έφτασα και στην Vertigo. Τι έχουμε εδώ; Ένα καλούτσικο American Vampire Lord Of Nightmares #5 να κλείνει καλά αυτήν την μίνι σειρά, ένα συμπαθητικό Saucer Country #8 και ένα καλό και ανατρεπτικό Hellblazer #296. Θα σταθώ στο Hellblazer με την επιτυχημένη προσπάθεια του Milligan να μεγαλώσει την Constantine clan και με το πόσο έχει ταιριάξει η Epiphany στο comic. Συγχωρέστε με αλλά πραγματικά θα στεναχωρηθώ να το φέρει η ιστορία και πεθάνει ή χωρίσει με τον John. Στ'αλήθεια. Μάλλον γέρασα.



Αλλαγή κλίματος, Marvel Comics και Hawkeye #3. O Aja γίνεται ο δεύτερος μετά τον JHWIII συνεχιστής της '80s τεχνοτροπίας του Mazzuchelli και ο Fraction του δίνει ένα σενάριο γεμάτο δράση και χιούμορ. Δεν πάει τίποτα στραβά σε αυτό το τεύχος. Για τους αναγνώστες δηλαδή, για τον Hawkeye λίγα δεν πάνε. Τι άλλο; To Ultimate Comics Spider-Man #16 το οποίο είναι μέτριο και μιας και είναι το πιο δεμένο με το crossover τεύχος εξηγείται και το γιατί, το μάλλον αδιάφορο Ultimate Comics Iron Man #1 και το Marvel Now Point One #1 που ας πούμε λειτουργεί προωθητικά για το relaunch της Marvel.

Από την Dark Horse βρήκα αρκετά ενδιαφέρον το B.P.R.D. 1948 #1 στο οποία κάνει και μια εμφάνιση ο πιτσιρικάς τότε Hellboy. Έχει και πολύ καλό σχέδιο από τον Max Fiumara. To Billy The Kid's Old Timey Oddities And The Orm Of Loch Ness #1 αποτελεί ένα ενδιαφέρον όσο και απίστευτα παράξενο ανάγνωσμα, Eric Powell είναι αυτός. Το Orchid #10 συνεχίζω να το διαβάζω με ευχαρίστηση.

Τελειώνω το post με Image και Valiant. Το Chew #29 είναι εντάξει, το Glory #29 το ίδιο, στο Walking Dead #103 ο Rick δείχνει πως κάτι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Το Cyber Force #1 είναι το 4o volume αυτού του comic το οποίο πραγματοποιείται με την βοήθεια του Kickstarter. Δεν ήμουν fan παλιά δεν βλέπω να γίνομαι και τώρα. Το X-O Manowar #6 πάλι μου άρεσε. Κάνει καλή χρήση και του κλισέ "εχθροί που γίνονται σύντροφοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: