Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κυκλοφορίες 19 - 09 -2012


Τρίτη βδομάδα για τα τεύχη #0 του DCnU.


Πάνω απ'το μηδέν

Φυσικά το καλύτερο όλων των τευχών #0 και μάλλον το καλύτερο συνολικά τεύχος της βδομάδας είναι το Batwoman #0. Με τον JH Williams III στα ηνία του σεναρίου και του σχεδίου δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι πολύ διαφορετικό. Και δεν κάνει κάτι πολύπλοκο. Αποφασίζει να δώσει μια περίληψη του τι έχει συμβεί μέχρι τώρα στην ηρωίδα και να επεκτείνει κάποια κομμάτια από την ιστορία της μέσω ενός μηνύματος στον πατέρα της με τον οποίο είναι στα μαχαίρια. Και το κάνει τόσο καλά!

Πολύ καλό είναι και το Wonder Woman #0 στο οποίο οι Azzarello και Chiang διηγούνται με ελαφρώς παλιομοδίτικο στυλ μια ιστορία από τα μικράτα της ηρωίδας. Την μικρή Νταϊάνα δεν την αγαπάνε οι υπόλοιπες αμαζόνες κι έτσι βρίσκει συντροφιά στο πρόσωπο του Άρη, του θεού του πολέμου ο οποίος της βάζει διάφορες δοκιμασίες. Όπως είπα και παραπάνω, πολύ καλό.

Χωρίς να αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο τα Birds Of Prey #0, Nightwing #0 και Catwoman #0 αξίζουν μιας ματιάς. Το Sword Of Sorcery #0 δεν ξέρω τι είναι αλλά μου άρεσε σχετικά. Το Justice League #0 το λες μέχρι και καλό. Μάλλον επειδή ασχολείται με τον Captain Marvel και όχι με την ομάδα.

Kάτω απ'το μηδέν.

Τα Blue Beetle #0, Captain Atom #0 που είναι και τελευταίο, Legion Of Super-Heroes #0, Green Lantern New Guardians #0, Red Hood And The Outlaws #0, Supergirl #0 και DC Universe Presents #0 δεν τα προτείνω σε κανέναν. Δική σας αποκλειστικά η ευθύνη.

Τα υπόλοιπα.

Από την DC και πιο συγκεκριμένα την Vertigo υπάρχουν τα Fables #121, Hellblazer #295 και Unwritten #41. Και τα τρία είναι καλά αλλά εγώ θα εστιάσω στο Fables. Λίγο πολύ έχουμε να κάνουμε με την ιστορία της Therese μετά την θυσία του αδερφού της και την προσπάθειά της να επιστρέψει στην οικογένειά της. Εκτός των τίτλων της Vertigo υπάρχει το Before Watchmen Nite Owl #3 που ευτυχώς είναι εντάξει. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο μα μάλλον η σειρά έχει βελτιωθεί σε σχέση με το πρώτο τεύχος. Ή μπορεί να κάνω λάθος και να με μπέρδεψε όλο αυτό το σεξ με την Twilight Lady.

Από την Marvel αυτήν τη βδομάδα καλύτερο όλων είναι το Ultimate Comics Spider-Man #15. Χαμός στις ΗΠΑ, ακυρώνονται τα μαθήματα και έτσι ο Miles έχει χρόνο να σκεφτεί για να πάρει μια απόφαση για το μέλλον του σαν σουπερήρωας. Το New Mutants #49 δεν το λες άσχημο αν και έχει χάσει το μομέντουμ που είχε. Το Ultimate Comics The Ultimates #15 πάλι άμα θες το λες. Πέραν από την εξέλιξη της τελευταίας στιγμής δεν αξίζει προσοχής.

Το Walking Dead #102 της Image ήταν σχετικά καλό. Είχε αρκετό μπλα-μπλά, πύρινους λόγους και άλλα μα έβγαζε και περισσότερο νόημα από τα αμέσως προηγούμενα τεύχη. Τέλος από την Dark Horse συναντάμε ενδιαφέροντες τίτλους όπως το Dark Horse Presents #16, το one-shot Lobster Johnson Caput Mortuum αλλά ακόμα και το μέχρι τώρα συμπαθητικό Buffy The Vampire Slayer Spike #2.



Δεν υπάρχουν σχόλια: