Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Κυκλοφορίες 05 - 12 - 2012


Καταραμένη #blogovision. Να, 20 μέρες πίσω έμεινα. Και ξεκινώ "ανάποδα" απ'ότι συνήθως.



Indies

Hellboy In Hell #1. Επιτέλους. Το περιμένα πως και πως. Να πω όμως ότι επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μου; Δεν θα το πω. Όχι μόνον γιατί δεν είχα προσδοκίες αλλά επειδή ο Mignola που κρατά τα ηνία και στο σχέδιο αυτήν την φορά κάνει την κάθοδο του Hellboy στην κόλαση όσο trippy και αφαιρετική θα μπορούσε. Ναι, νόημα δεν βγάζεις αλλά σου φαίνεται υπέροχο το πρώτο τεύχος!

Το Buffy The Vampire Slayer Willow Wonderland #2 ήταν μια χαρά σε γενικές γραμμές. Ίσως χάρη στην πλάκα που είχε στην αρχή. Στο Invincible #98, εκεί που πήγαινα να ξεχάσω το προηγούμενο κακό τεύχος, έρχεται αυτό το επίσης κακό. Εκείνος ο τετραπέρατος δεινόσαυρος που ήταν villain αλλά τελικά δεν ήταν τώρα ξαναγίνεται. Όχι, δεν βγάζει νόημα το σχέδιό του αν το καλοσκεφτείς. Το Legend Of Luther Strode #1 είναι αρκετά καλό. Βία, ένα παράξενο σχέδιο και μια προδοσία. Μια χαρά για αρχή.

DC

Τα Swamp Thing #15 και Animal Man #15 συνεχίζουν σχετικά καλά. Το σχετικά πάει γιατί τα έχουν τα προβλήματά τους. Πολλοί σχεδιαστές ανά τεύχος, κάποια κομμάτια της ιστορίας να είναι κατώτερα ή λιγότερο ενδιαφέροντα από τα άλλα και πάει λέγοντας. Από τα δυο το Swamp Thing είναι καλύτερο, πιο ισορροπημένο και με την Abby να κάνει την διαφορά που δεν μπορεί να κάνει η Maxine.

To Action Comics #15 είναι σχετικά καλό μα θα'ταν καλύτερο αν είχε και αυτό έναν σχεδιαστή για την ιστορία του Morrison. Φυσικά και η ιστορία δεν είναι απλή καθώς έχουμε να κάνουμε με χαρακτήρες που προέρχονται από την "4η διάσταση" καθώς και πολλά timelines. Σου κεντρίζει όμως το ενδιαφέρον. Το Detective Comics #15 το διασκέδασα περισσότερο όμως. Και τι είχε, μια έξυπνη ιστοριούλα με τον Clayface και την Ivy. Κοίτα κάτι πράγματα.

Το Before Watchmen Comedian #4 είναι μάλλον κακό. Εντελώς αποτυχημένη η προσπάθεια ανάπτυξης του χαρακτήρα του Comedian κατά την γνώμη μου. Το Before Watchmen Minutemen #5 από την άλλη είναι καλύτερο αν και οι ελευθερίες που παίρνει ο Cooke δεν μπορώ να πω πως με ενθουσιάζουν. Το Earth 2 #7 είναι σχετικά ενδιαφέρον, το Worlds' Finest #7 επίσης αν και περισσότερο γιατί ο Damian έχει καλή χημεία με την Huntress, όχι επειδή είναι παραπάνω από μέτριο.

Το Dial H #7 είναι πολύ καλό. Μέσα στο ίδιο τεύχος οι Mieville και Lapham καταφέρνουν να συστήσουν έναν νέο φαινομενικά καλό χαρακτήρα μα και να κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον ακόμα και στο κομμάτι που οι δυο πρωταγωνιστές ερευνούν για άλλα "dials"! Το Fairest #10 είναι καλό. Ποιος θα το λεγε πως η Rapunzel έχει τόσο ενδιαφέρον παρελθόν!

MARVEL

To Hawkeye #5 είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί από την Marvel αυτή την βδομάδα και ένα από τα καλύτερα comics συνολικά, ανεξαρτήτως εκδοτικής εταρείας. Fraction και Pullido σε αυτό το τεύχος με το τελευταίο τεύχος του arc της βιντεοκασσέτας. Αν δεν ξέρετε γιατί μιλάω κάνετε χάρη στον εαυτό σας και βρείτε αυτήν την σειρά.

Το All-New X-Men #3, δεν θα το κρύψω, μου άρεσε. Δεν σταμάτησα να έχω της αμφιβολίες μου μα για την ώρα είναι αρκετά απολαυστικό. Το Avengers #1 είναι καλό αν και ο Opena δεν μου ταίριαξε με την μία. Έχω ενστάσεις στον σχεδιασμό του Hulk. Πάντως η δημιουργική ομάδα των Hickman/Opena/White είναι πολλά υποσχόμενη. Τέλος το Ultimate Comics The Ultimates #18.1 το προσπερνάς χωρίς τύψεις ενώ το Amazing Spider-Man #699 το ανοίγεις μόνο σε ενδιαφέρει ο χαμός που γίνεται για το επόμενο τεύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: