Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κυκλοφορίες 26 - 12 - 2012


Το χειρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο.


MARVEL

Ο Scott Snyder ξυπνά μες την μέση της νύχτας έχοντας μια ιδέα. Ο Batman και ο Joker θα αλλάξουν σώματα όπως στο Freaky Friday, o Joker στο σώμα του Batman θα σκοτώσει τον Batman στο σώμα του Joker και θα πάρει τον ρόλο του από δω και πέρα στα comics. Μα στην συνέχεια θα νιώσει τον πόνο του Bruce Wayne και θα αλλάξει προς το καλύτερο.Τα μεγάλα κεφάλια της DC εγκρίνουν το σχέδιο. O Scott Snyder τρίβει τα χέρια του! Έχει ονειρεμένη δουλειά.

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Τουλάχιστον στον Batman. O Snyder εξάλλου είναι πραγματικά καλός συγγραφέας. Ο Dan Slott δεν είναι. Το Amazing Spider-Man #700 δεν είναι ένα καλό comic. Και η τόλμη που χρειάζεται για να γίνει κάτι τόσο επαναστατικό, δηλαδή ότι στην πρώτη παράγραφο αλλά με τον Spidey και τον Dr. Octopus, δεν έχει καμιά σημασία. Ιδιαίτερα αν αναλογιστείς πως τελικά είναι ηλίθια ιδέα και πως στον κόσμο των comics πολύ καλύτερες ιδέες έχουν ακυρωθεί πολύ γρήγορα προς όφελος του στάτους κβο. Η πρώτη έξοδος του Sp-Ock στο Avenging Spider-Man #15.1 μάλλον δείχνει πως όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα.

DC
Τα Justice League #15 και Aquaman #15 μπορείς να τα θεωρήσεις ένα comic. Γιατί; Μα επειδή αποτελούν τα πρώτα δυο κομμάτια ενός crossover που βρίσκει τους συμπατριώτες του Aquaman, τους κάτοικους της Ατλαντίδας να επιτίθενται στην στεριά και να βρίσκουν μόνο την  Justice League εμπόδιο στα σχέδιά τους. Δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε ιδιαίτερα κάποιο από τα δυο τεύχη. Κι αν για το Justice League αυτό δεν είναι παράξενο για το Aquaman είναι. Υπάρχει ακόμη και το Before Watchmen Nite Owl #4 το οποίο ενώ δεν είναι άσχημο δεν ενδιαφέρει και κανέναν πια.

INDIES
Τελειώνω αυτό το σύντομο ποστ με το Mara #1 της Image από τους Brian Wood και Ming Doyle. Η Mara Prince είναι επαγγελματίας βολεϊμπολίστρια σε κάποια μελλοντική χρονολογία. Είναι μεγάλη σταρ και μάλλον αποκτά υπερφυσικές δυνάμει. Τίποτα τρομερό αν και δεν βγαίνει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα από το πρώτο τεύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: