Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κυκλοφορίες 23 - 01 - 2013


Έπρεπε να πάρει κύπελλο στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός για να κάτσω να γράψω post.


DC

Το Batwoman #16 έχει ένα επτακέφαλο θηρίο, ένα λαβκραφτικής μα και αρχαιοελληνικής επιρροής τέρας της αβύσσου, ηρωίδες που έχουν πολλά να αποδείξουν, εχθρούς που προσπαθούν να τις εμποδίσουν, συμμάχους νέους και παλιούς. Ιστορία δεν έχει πολλή αυτό το τεύχος μα το artwork αποζημιώνει καθώς είναι το λιγότερο εκπληκτικό. Η μάλλον, πιο σωστά, ο βασικός σκοπός αυτού του τεύχους είναι να δώσει ο JH Williams III σκηνές άπειρης ομορφιάς χωρίς πολλούς αντιπερισπασμούς.



Το Wonder Woman #16 είναι καλό και αυτό. Θεοί, νέοι θεοί, ημίθεοι, τιτάνες, cyborgs, απλοί άνθρωποι μαζί ή χώρια προσπαθούν να βρουν μια άκρη για όλα αυτά που συμβαίνουν: Γιατί και αν κινδυνεύει ο κόσμος. Γιατί απήχθη το μωρό της Zola. Πότε θα ξαναπάει σε metal συναυλία η Diana; Μα ξεφεύγω. Οπότε καλύτερα να πω δυο λόγια για τα υπόλοιπα "γυναικεία" comics της DC.  Τα Birds Of Prey #16, Catwoman #16 και Sword Of Sorcery #4 είναι αξιοπρεπή έως καλά τεύχη. To τελευταίο έχει και τον John Constantine. Bonus points!

Το Before Watchmen Minutemen #6 ενώ δεν είναι άσχημο σε κάνει να θέλεις να το ξεχάσεις αμέσως. Γιατί; Μα επειδή σίγουρα είχες κάποια άλλη εκδοχή των συμβάντων για τα οποία ο Moore απλώς άφηνε νύξεις ενώ εδώ περιγράφονται λεπτομερώς. Τα  Green Lantern #16, Green Lantern Corps #16, Green Lantern New Guardians #16 έχουν το crossover τους οπότε αν διαβάζεις ένα από αυτά ρίχνεις μια ματιά και στα άλλα. Το Justice League #16 δεν είναι κακό, έχει ευχάριστο χαμό και μετράει η side story με τον Marvel.

Από την Vertigo υπάρχει το Fables #125, το Hellblazer #299 και το Saucer Country #11. Τα δυο τελευταία είναι λίγο πριν το φινάλε. Στο Hellblazer o Constantine είναι νεκρός, η Piffy χήρα μα τελικά ίσως και όχι. Λογικό για τον John. Στο Fables ο Λύκος καβαλάει μαγικό αμάξι και ψάχνει για τα χαμένα λυκόπουλα ενώ η Χιονάτη συναντιέται με έναν πρώην άντρα της. Μα πόσους είχε πια η ξετσίπωτη; Καλά και τα τρία λοιπόν.

MARVEL

Στο Avengers #3 Hickman, Opena και White κάνουν παπάδες. Είναι το δεύτερο πιο όμορφο τεύχος της εβδομάδας μετά από αυτό της Batwoman και σε αντίθεση με εκείνο με πιο στέρεη ιστορία. Πολύ καλό είναι και το FF #3. Fraction και Allred βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα ακόμα κι αν ο δεύτερος μπορεί καλύτερα. Το Uncanny Avengers #3 έχει καλές στιγμές μα ωχριά μπροστά στο Uncanny-less αδερφάκι του και γι'αυτό κατηγορώ τον Cassaday.



Wolverine And The X-Men #24 και Young Avengers #1 είναι συμπαθητικά. Το δεύτερο πάντως δεν είναι my kind of tea. Dawson's Creek με νεαρούς υπερήρωες, δεν ξέρω πόσο θα το αντέξω.Τα Ultimate Comics The Ultimates #20 και Uncanny X-Force #1 δεν αξίζουν πολλά. Οι τελευταίες σελίδες του δεύτερου ίσως να κάνουν και κάποιους να ανατριχιάσουν.

INDIES

Περνά η ώρα και δυστυχώς θα αφήσω παραπονεμένα τα πιο ανεξάρτητα comics. Από την Dark Horse το Buffy The Vampire Slayer Spike #5 είναι σχετικά εντάξει, ίσως επειδή λείπει η Buffy. Tο Dark Horse Presents #20 έχει το "Station to station" και άλλα καλούδια ενώ γενικά ενδιαφέροντα είναι  τα Massive #8 και Mind MGMT #7. Από την Image Chew #31 και Prophet #33 είναι μια χαρά. Τέλος από την Valiant υπάρχει το X-O Manowar #9 που είναι συμπαθητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: