Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες 24 - 04 - 2013



Αχ, ρε Frank Quitely, τι με βάζεις και κάνω...


INDIES

Ξεκινώ αυτό το post με το Jupiter's Legacy #1. Μην γελιέστε, αν δεν το σχεδίαζε ο Quitely δεν νομίζω να είχα ασχοληθεί και τόσο μαζί του. Δεν διαπρέπει σεναριακά ο Millar σε αυτό το comic που κάποιοι τύποι βρίσκουν ας πούμε το νησί του Lost΄, γίνονται σουπερήρωες και χρόνια μετά βλέπουμε αυτούς και τα παιδιά τους που βαριούνται. Προτιμώ το East Of West #2 που βγήκε από την ίδια εταιρεία, την Image, αυτήν την βδομάδα. Και έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Hickman. Καλό είναι και το Invincible #102 με την ανταρσία των Viltrumites και την εκλογή νέας ηγεσίας.

To Amala's Blade #1 είναι το πρώτo τεύχος της νέας αυτής σειράς αλλά όχι και η πρώτη εμφάνιση της δολοφόνου Amala που βλέπει φαντάσματα και έχει σημαντικό πεπρωμένο. Είχαμε πρωτοδεί μια ιστορία της στο Dark Horse Presents η οποία αργότερα κυκλοφόρησε ξεχωριστά στο Αmala's Blade #0. Μου άρεσε, όπως μου είχε αρέσει και η πρώτη της εμφάνιση. Γενικά αν μείνει κανείς μακριά από το Angel And Faith #21 δεν πρόκειται να απογοητευτεί από την σοδειά της Dark Horse που περιλαμβάνει τα B.P.R.D. Vampire #2, Massive #11, Mind MGMT #10. Καλούτσικο είναι και το Rachel Rising #16 της Abstract. Κάπου με έχασε βέβαια. Ξέχασα τι δουλειά είχαν εκείνες οι μάγισσες μες στα χιόνια.

MARVEL

Avengers #10, New Avengers #5, Uncanny Avengers #7, Young Avengers #4 και Guardians Of The Galaxy #2. Που κι'αυτό δηλαδή Avengers είναι. Σε όλα ο κόσμος κινδυνεύει, όλα μοιράζονται χαρακτήρες, όλα διαβάζονται. Το σκέτο είναι και το καλύτερο βέβαια. Μάγκας ο Hickman. Από την άλλη το Young Avengers με κάνει να απορώ. Ξεκινά με μια εκπληκτική σκηνή και μέχρι το τέλος καταφέρνει να γίνει αδιάφορο. Τι να πω.

Τα FF #6 και Fantastic Four #7 είχαν μια πλάκα μα δεν μπορώ να πω πως τα ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα. Το Ultimate Comics Spider-Man #22 οδεύει σε λάθος μονοπάτι κατά την γνώμη μου. Προσπαθεί να κάνει τον Miles να μοιάσει στον Peter φορτώνοντάς του άλλη μια τραγωδία. Στο Uncanny X-Men #5 ασχολούνται με δαίμονες σε ένα τεύχος που δεν βλέπουμε μια από τις καλύτερες δουλειές του Frazer Irving. To Wolverine And The X-Men #28 είναι το τεύχος από το οποίο αρχίζω την απεξάρτησή μου από αυτήν τη σειρά.


DC

Η Talia κατάφερε να φέρει τον Batman σε αδιέξοδο. Μεγάλο λάθος. Ο τσαντισμένος και λίγο παλαβός Batman του Βatman Incorporated #10 θα της μείνει χαραγμένος στην μνήμη. Αν επιζήσει δηλαδή. Στο Unwritten #48 ένας παρανοϊκός κούνελος γίνεται ο καταλύτης για να βρει ο Tommy την μνήμη του και την Lizzie. Ωραία πράγματα. Tο Talon #7 φαίνεται λίγο πρόχειρο μα το τέλος του σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Το I Vampire #19 είναι το τελευταίο τεύχος αυτής της απλώς συμπαθητικής τελικά σειράς. Τέλος ένα ξεφύλλισμα κάνεις στα Justice League Dark #19, Batman The Dark Knight #19, Katana #3 και Red Lanterns #19.


Δεν υπάρχουν σχόλια: