Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Κυκλοφορίες 21 - 05 - 2014


Μια πραγματικά πολύ πλούσια εβδομάδα!


INDIES

Το Saga #19 σηματοδοτεί την επιστροφή της σειράς μετά από μήνες απουσίας. Αυτή η χρονική απόσταση μεταξύ του 18 και του 19 λειτουργεί θετικά γιατί υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό άλμα στην ίδια την ιστορία μα και γιατί αποτελεί ένα νέο κεφάλαιό της. Στο East Of West #12 παρακολουθούμε μια συνάντηση κορυφής μεταξύ των κρατών που απαρτίζουν την Βόρεια Αμερική. Η οποία πάει στραβά. Ή μπορεί και καλά για όσους είχαν τον πόλεμο στο νου τους. Το MPH #1 είναι μια νέα σειρά από τους Mark Millar και Duncan Fegredo που έχει να κάνει με κάποιους ανθρώπους που αποκτούν υπερφυσική ταχύτητα. Το πρώτο τεύχος μου άρεσε. Ακόμη και θάλασσα να τα κάνει ο Millar όμως θα το συνέχιζα μόνο για τον Fegredo.

Συνεχίζω με το Invincible #111 στο οποίο ο βιασμένος Mark και όλοι οι φίλοι και συγγενείς του έχουν μπει στο στόχαστρο του Robot. Ας πούμε πως η βία είναι στα θετικά του τεύχους και ας το αφήσουμε εδώ. Στο Undertow #4 οι επαναστάτες έχουν να αντιμετωπίσουν από την μια τον παλαβό αμφίβιο και από την άλλη τους κομάντος της Ατλαντίδας. Το τέλος του B.P.R.D. Hell On Earth #119 βρίσκει την Νέα Υόρκη σε ακόμη χειρότερη κατάσταση και την Liz ακόμη μια φορά στο κρεββάτι του πόνου. Το Dark Horse Presents #36 έχει Usagi Yojimbo μα και Witchfinder οπότε αποτελεί must. Τα Prophet #44 και Witcher #3 διαβάζονται.

DC

Στο Batman And Frankenstein #31 ο Batman, ο σκύλος του Batman, ο Frankenstein και μερικά Γιέτι δεν είναι χαρακτήρες από ανέκδοτο μα προσωρινοί σύμμαχοι απέναντι στον Ra's al Ghul. Στο Batman Eternal #7 οι Batman και Catwoman αναγκάζονται να σώσουν τον Penguin. Φυσικά όχι και την περιουσία του. To Batman Superman #11 αποτελεί κομμάτι του crossover "Doomed". Στο Batwoman #31 το κυνήγι του χαμένου θησαυρού φτάνει στο τέλος. Τα Birds Of Prey #31 και Harley Quinn #6 τα πέρασα στα γρήγορα.

To Forever Evil #7 είναι το τελευταίο τεύχος της σειράς. Είναι ένα μάλλον μέτριο τεύχος, μιας στην καλύτερη περίπτωση συμπαθητικής σειράς που ξεκίνησε καλά μα είχε ένα σωρό προβλήματα εκτός των καθυστερήσεών της. Τουλάχιστον η κατάληξή της κάνει τα πράγματα στο DCU πιο ενδιαφέροντα. Ναι, αυτό έστω το κατάφερε. Τα Justice League #30 και Justice League Of America #14 μάλιστα συνεχίζουν από κει που τέλειωσε το Forever Evil. Δεν είναι κανένα τους άσχημο και μάλιστα το "σκέτο" με τον έξτρα Luthor και το χαμένο δαχτυλίδι μάλλον μου άρεσε αρκετά. To Sinestro #2 φαίνεται ενδιαφέρον.Το Wonder Woman #31 είναι σίγουρα. Ο Άδης "έπεσε" και οι Αμαζόνες διαφωνούν, ωραία πράγματα.

Στο American Vampire Second Cycle #3 χρειάζεται ο Skinner για να σωθεί η Pearl από το τέρας στο οποίο μεταμορφώθηκε η μικρή May. Ανατριχιάζει κανείς μόνο με την ιδέα του τι θα ακολουθήσει. Στο Unwritten Volume 2 Apocalypse #5 έχουμε την επιστροφή του Pauly Bruckner. Αυτήν την φορά επιστρέφει στην ανθρώπινη μορφή του για να συνειδητοποιήσει πως ήταν καλύτερα όσο έμοιαζε με λαγό. Τι ειρωνεία! Την μισούσε την μορφή του λαγού!

MARVEL

H αναζήτηση του δολοφόνου του Watcher συνεχίζεται στο Original Sin #2. Ποιος να είναι άραγε; Όποιος και να είναι πάντως αρέσκεται στο να σκοτώνει τέρατα. Στο Avengers World #6 μέσω μιας επίθεση στο νησί της AIM βλεπουμε τους προβληματισμούς του Hyperion. Πριν η Smasher, που έχει αλλάξει πλευρά, τον πετάξει έξω. Στο Thor God Of Thunder #22 συνεχίζονται οι μάχες γέρου Thor - Galactus, νέου Thor - Roxxon για την σωτηρία της Γης. Το Ultimate FF #2 μάλλον είναι κακό. Κρίμα, η Sue έχει πλάκα.

Πως τα κατάφερε έτσι ο Matt στο Daredevil #3; Για γέλια είναι. Στο Elektra #2, η Ελληνίδα πρώην του αντιμετωπίζει καλύτερα φονικότερους αντιπάλους. Στο Magneto #4, ο Magneto σκοτώνει, σκοτώνει, απελευθερώνει, σκοτώνει ξανά και κάπως έτσι περνά την ώρα του. Βοηθώντας λίγους, παίρνοντας εκδίκηση για άλλους. Το Miracleman #6 έχει την ιστορία του Gargunza και είναι ένα μικρό έπος.

To All-New Doop #2 μου άρεσε. Λειτουργεί πραγματικά καλά όλη αυτή η "meta" φάση. Κρίμα που ο Doop είναι εκνευριστικός και θες να πεθάνει. Το Amazing X-Men #7 έχει μεγάλη πλάκα. Λείπει ο Aaron, είναι αυτοτελής η ιστορία, έχει τον Spidey και δυο καλούς του φίλους, όλα πάνε καλά. Στο Uncanny X-Men #21 ο Henry McCoy ανακαλύπτει ποιος σπέρνει διχόνοια ανάμεσα στους X-Men και την SHIELD. Δεν προλαβαίνει να μας το πει όμως. To X-Men #14 συνεχίζει την νέα παράδοση που λέει "θα μετανιώσετε που διαβάσατε το X-Men". Όσον αφορά το Wolverine And The X-Men #4, μάλλον έχω χάσει επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: