Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Κυκλοφορίες 02 - 07 - 2014


Όλοι κοιτούσαν το ρακούν και δεν έβλεπαν το φεγγάρι.


MARVEL

Το Moon Knight #5 είναι το καλύτερο κόμικ της εβδομάδας. Ναι, αφήνω έξω το αριστουργηματικό Miracleman #8 μιας και μιλάμε για ανατύπωση και όχι για νέο υλικό. Αλλιώς με τέτοια ιστορία θα έπαιρνε άνετα την πρωτιά και θα είχε και χρόνο για γύρο του θριάμβου. Ας γυρίσω όμως στο Moon Knight. Οι Ellis και Shalvey δίνουν άλλη μια υπέροχη stand-alone ιστορία και αυτήν την φορά εδραιώνουν τον Moon Knight σαν τον αντί-Batman από εκεί που συνήθως ήταν ένα κακέκτυπό του. Πολύ κοντά σε αξία είναι και Original Sin #5 στο οποίο διαβάζουμε την μυστική ιστορία του Nick Fury.

Το Rocket Raccoon #1 είναι όμορφο, αστείο μα τελικά πιο κοινότυπο απ'ότι περίμενα. Ίσως κι εγώ να είχα αυξημένες προσδοκίες μετά από τόσο hype. Φυσικά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην επερχόμενη ταινία και είναι αρκετό για να εμφανιστούν κόμικς σαν τα Guardians Of The Galaxy Galaxy's Most Wanted #1 και Legendary Star-Lord #1 που μάλλον δεν αξίζουν ούτε ξεφύλλισμα.

Στο Thor God Of Thunder #24 έχουμε τον επίλογο του Last Days of Midgard. Η Roxxon κερδίζει στα σημεία, οι Asgardians φεύγουν, ο Thor και ο πύργος του μένουν πίσω στην Γη. Στο Miles Morales The Ultimate Spider-Man #3 επίκειται rematch μεταξύ Goblin και Spidey. Στο Iron Fist The Living Weapon #4 έχουμε ένα flashback γεμάτο ερωτισμό. Το Magneto #6 με τους Marauders μάλλον το βρίσκω μάλλον μέτριο, το Black Widow #8 με guest τον Winter Soldier άνισο. Το 100th Anniversary Special Fantastic Four #1, που μας πηγαίνει για διάφορους λόγους στο μέλλον της σειράς, είναι συμπαθητικό.

DC

Superman Unchained #7; Κοίτα να δεις. Τρεις μήνες μετά την έκδοση του έκτου τεύχους! Σχεδόν είχα ξεχάσει την ύπαρξή του. Δεν είναι άσχημο. O Batman καταφέρνει να κρατηθεί ζωντανός στην μάχη του με τον Wraith και ο Superman αντιμετωπίζει στρατιώτες που πάνε στην μάχη ακούγοντας death metal μουσική. Στο Action Comics #33 χαραμίζονται τα ταλέντα των Pak και Kuder εξαιτίας του Doomsday crossover. Παρ'όλα αυτά καταφέρνουν να δώσουν ένα τεύχος καλύτερο από αυτά του Lobdell. To Batman Superman #12 είναι συμπαθητικό και λύνει απορίες που ίσως υπήρξαν για το ποια σχέση υπάρχει μεταξύ Earth 1 και 2. Στο Earth 2 #25 βλέπουμε πως ο Superman θα έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα αν ποτέ συνέρθει από την πλύση εγκεφάλου.

Στο Batman Eternal #13 το έξυπνο σχέδιο του υπαστυνόμου Bard δουλεύει ρολόι. Η απόγνωση του αρχηγού της αστυνομίας είναι μεγάλη, το ίδιο και η τσαντίλα του Falcone. Στο Green Arrow #33 βλέπουμε με ενδιαφέρον το πως ο Oliver με την βοήθεια της ετεροθαλούς αδελφής του εξουδετερώνουν σιγά σιγά τους αντιπάλους τους μόνο και μόνο για να καταλάβουν πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Στο Swamp Thing #33 o Wolf και η Weeds συνεχίζουν να συνωμοτούν εις βάρος του Alec. To Aquaman And The Others #4 δεν θα το διάβαζα μα πήρε το μάτι μου στο ξεφύλλισμα μια λεπτομέρεια που μου άρεσε. Τέλος, από την Vertigo, τα Fairest #27 και Hinterkind #9 είναι συμπαθητικά.

INDIES

Στο East Of West #13 γινόμαστε μάρτυρες μιας επικής μονομαχίας και μιας επίκλησης πνευμάτων. Η μονομαχία είναι μεταξύ του Θανάτου και του ελεύθερου σκοπευτή του προηγούμενου τεύχος. Και ω, τι έκπληξη, καταλήγει σε ένα από τα παλιότερα κλισέ των υπερηρωικών κόμικς: ήταν όλα μια παρεξήγηση, ας γίνουμε τώρα φίλοι! Στο Thief Of Thieves #22 ο Redmond έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: την εκδίκηση. Αχ, και να ξέρε! Στο Woods #3 οι μαθητές που έμειναν στο σχολείο καταπιέζονται ενώ όσοι εξερευνούν την γύρω περιοχή κυνηγιούνται από πλάσματα που μοιάζουν με αρκούδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: