Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κυκλοφορίες 18 - 06 - 2014


Μόνο και μόνο γιατί το Batman Eternal #11 δεν έχει καλό εξώφυλλο.


DC

To Batman Eternal #11 αποτελεί το καλύτερο τεύχος της σειράς και ένα από τα καλύτερα αυτού του μήνα. Δεν είναι το σενάριο που κάνει την διαφορά ακόμα κι αν αποτελεί μέχρι τώρα το δυνατό σημείο της σειράς . Είναι το artwork των Ian Bertram και David Stewart που δίνει το κάτι παραπάνω. Σε ένα τεύχος στο οποίο συναντάμε τους παλιούς γνώριμους Scorpiana και Gaucho αυτή η καλλιτεχνική ομάδα μεγαλουργεί. To Batman And Ra's Al Ghul #32 είναι αρκετά καλό. Μια τρελή μάχη αρχίζει με τον Ra's και τους δικούς του από την μια, τον Batman, τον Frankenstein και τα Yetis από την άλλη. Καταλήγει σε μονομαχία μεταξύ Ra's και Batman μόνο και μόνο για να διακοπεί απότομα.



Στο Wonder Woman #32 βλέπουμε μερικές αψιμαχίες πριν την τελική μάχη που θα σημάνει και την αποχώρηση του Azzarello από το comic. Στο Batwoman #32 υπάρχουν βρικόλακες. Το Harley Quinn #7 έχει πλάκα, τίποτα παραπάνω. Τέλος, από την Vertigo, στο Fables #141 οι δυο αδερφές ετοιμάζουν στρατούς έστω και άθελά τους ενώ εμφανίζεται μετά από καιρό ο Bigby. Στο Unwritten Volume 2 Apocalypse #6 αυτό που φαίνεται πως πρέπει να κάνουν, μέσες άκρες, είναι να βρουν το άγιο δισκοπότηρο. Ωραίο τεύχος, με πολύ όμορφο τέλος.

MARVEL

Στο Avengers #31 κάποιοι πάνε μπροστά στον χρόνο, κάποιοι δεν πάνε, εγώ πάντως βαρέθηκα. Στο Avengers World #8 η αντίπαλος είναι η LeFay και μάλλον δεν με πολυνοιάζει. Τουλάχιστον στο Original Sin #4 έχουμε ανατροπές πάνω σε ανατροπές των προηγούμενων τευχών και μια αποκάλυψη που ίσως ταράξει συθέμελα το Marvel Universe. Μπορεί και όχι αλλά ας ενθουσιαστώ και με ένα "event" της Marvel μια φορά και γω.

To πιο ενδιαφέρον κομμάτι στο Daredevil #4 είναι μια σκηνή σε ένα εστιατόριο στην οποία φανς βγάζουν σέλφις με τον Matt. Στο υπόλοιπο δεν μπορώ να καταλάβω τι ήθελε να κάνει ο Mark Waid. To Elektra #3 είναι αρκετά πιο straightforward. Ναι, ακόμα και με αυτό το παράξενο τέλος. Αν το Silver Surfer #3 σας θυμίζει Doctor Who είναι επειδή συμβαίνει στ'αλήθεια. Surfer και companion σώζουν διάφορα όντα χρησιμοποιώντας διάλογο, ηρωισμό και την φήμη τους. Στo Thor God Of Thunder #23 ο Ribic δεν διαπρέπει στις μάχες όπως άλλες φορές. Το Ultimate FF #3 είναι κακό.

Για τα Wolverine And The X-Men #5 και X-Men #15 έχω να πω μόνο: αδιάφορο και κακό. Το Uncanny X-Men #22 είναι πιο ενδιαφέρον και σίγουρα καλύτερο. Η ύπαρξη του Jose Villarrubia στο χρώμα για κάποιες σελίδες το κάνει και πιο εύκολο στο μάτι. Σε αυτό το τεύχος κλείνουν αρκετά plot threads. Κάποια με επιτυχημένο τρόπο, κάποια με όχι τόσο αλλά αυτό που μετράει είναι πως κλείνουν.

INDIES

Στο MPH #2 ο δραπέτης Roscoe βρίσκει τους φίλους του και όλοι μαζί αξιοποιούν στο έπακρο τις υπερδυνάμεις που αποκτούν χάρη στα θαυματουργά χάπια του πρώτου. Ένα πάρα πολύ διασκεδαστικό τεύχος με λίγα λόγια. Στο Fatale #23 έχουμε "mind altering sex". Πραγματικά όμως. Στο B.P.R.D. Hell On Earth #120 θυμούνται λιγάκι τον Hellboy. To Witcher #4 είναι μετριότατο. Στο Sir Edward Grey, Witchfinder - The Mysteries of Unland #1 o sir Edward καλείται να λύσει το μυστήριο ενός φόνου που συνέβη σε μια φαινομενικά ήσυχη κωμόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: